18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Több ember meghalt az újabb amerikai tömeges lövöldözésben

2023.07.04. 07:06
Négy ember meghalt, két kiskorú – egy két- és egy tizenhárom éves gyermek – pedig megsebesült egy lövöldözésben hétfő este Philadelphia délnyugati részén – közölte a rendőrség.

A feltételezett fegyverest őrizetbe vették, puskáját és kézifegyverét pedig lefoglalták. A rendőrség hozzátette, hogy a gyanúsított, akit nem neveztek meg, golyóálló mellényt viselt. Egy másik személyt – aki feltehetően felvette valakinek a fegyverét és viszonozta a tüzet – szintén őrizetbe vett a rendőrség – jelentette a CNN.

A négy halott közül hárman 20 és 59 év közöttiek voltak – közölte a rendőrség. A negyedik áldozat életkorát nem árulták még el. A nyolc sebesültet stabil állapotban szállították kórházba.

A nyomozók nem tudták azonnal megmondani, mi késztette támadásra a fegyverest – közölte a rendőrség. A hírek szerint körülbelül 50 töltényhüvely hevert a lövöldözés helyszínén.

A függetlenség napjának előestéjén elkövetett támadás mindössze egy nappal azután történt, hogy a marylandi Baltimore-ban két ember meghalt és 28-an megsebesültek egy lövöldözős támadásban, emlékeztet a BBC.

Az ottani hatóságok még mindig több gyanúsítottat keresnek, akik a feltételezések szerint egy közösségi összejövetelen nyitottak tüzet.

A Gun Violence Archive szerint idén eddig legalább 339 tömeges lövöldözés történt az Egyesült Államokban. A tengerentúlon tömeges lövöldözésnek minősül minden olyan fegyveres támadás, amelyben a lövöldözőt leszámítva négy vagy több embert megsebesül vagy meghal.