Autó csapódott egy londoni iskolába, egy kislány meghalt

Gyerekek sérültek meg csütörtökön egy londoni általános iskolában, amelynek épületébe egy autó csapódott.

A balesetben, amely a délnyugat-londoni Wimbledon kerület egyik leányiskolájában történt, hét gyermek és két felnőtt sérült meg – közölte az MTI a Scotland Yard tájékoztatása alapján.

Helyszíni médiabeszámolók szerint az iskolához húsz mentőautó és egy mentőhelikopter érkezett, több sérültet a helyszínen kezelnek.

AZ INCIDENST NEM KEZELIK TERRORCSELEKMÉNYKÉNT

– hangsúlyozta a Scotland Yard.

A tájékoztatás szerint a gépkocsi vezetője a helyszínen maradt a baleset után. Őrizetbe vétel egyelőre nem történt. A BBC brit közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint az iskolába – ahová 4–11 év közötti gyerekek járnak – egy Land Rover csapódott.

A helyszínen készült fotók alapján a gépkocsi az iskola udvarán áthajtva a főépület bejáratának ütközött.

Egy kislány meghalt, többen kórházba kerültek 

Frissítés: a BBC utóbb közölte, hogy egy nyolcéves kislány életét vesztette a balesetben. A mentőknek összesen 16 embert kellett ellátniuk, közülük 10-et kórházba is szállítottak. 

Arról is beszámoltak, hogy az autót egy negyvenes éveiben járó nő vezette. Ellene halált okozó baleset miatt indult eljárás. 

Mint írták, a baleset után rengeteg szülő aggódva próbált meg bejutni az iskolába.  A helyi rendőrkapitányság vezetője, Clair Kelland egy sajtótájékoztatón – ahol ő maga is elcsukló hanggal beszélt – azt mondta: nagyon nehéz helyzetben van most az iskola ész az egész közösség, amelynek gyermekei oda jártak.

Arra is kérte az embereket, hogy ne találgassanak, hanem várják ki, amíg lezajlik a vizsgálat, és a rendőrség a szemtanúk beszámolói, illetve térfigyelő kamerák felvételei alapján megállapítja, hogy mi történt.