Nem ivott eleget az izraeli miniszterelnök, kórházba kellett vinni

2023.07.15. 18:19
Kórházba kellett vinni Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt, miután szombaton szédülni kezdett. A miniszterelnöki hivatal szerint a kormányfő kiszáradhatott.

A 73 éves kormányfő továbbra is az izraeli Sheba Kórházban marad, ahol további vizsgálatoknak vetették alá – számolt be az AP hírügynökség.

A kórházzal közös közleményben a miniszterelnöki iroda közölte, hogy Netanjahu pénteken a Galileai-tengernél nyaralt, ahol a nyári hőség miatt szombaton enyhe szédülést kezdett érezni. Orvosa utasította, hogy menjen a Tel-Avivhoz közeli Sheba Kórházba, amely jó félórányira van Netanjahu tengerparti rezidenciájától.

Az előzetes vizsgálatok normális eredménnyel zárultak, és semmi rendelleneset nem találtak

– áll a közleményben.

Hozzátették, hogy az elsődleges információk szerint kiszáradásról van szó. A közlemény szerint az orvosok azt javasolták a miniszterelnöknek, hogy további vizsgálatok céljából maradjon a kórházban.

Netanjahu Izrael leghosszabb ideig hivatalban lévő vezetője. Több cikluson át, több mint 15 éve tölti be hivatalát. Jelenlegi szélsőjobboldali kormánya, amely vallási és ultranacionalista pártok gyűjteménye, tavaly decemberben lépett hivatalba.

Netanjahu állítólag általában jó egészségnek örvend, bár tavaly októberben rövid időre kórházba került, miután rosszul érezte magát a jom kippur ünnep közben, amikor a zsidók huszonöt órán keresztül böjtölnek.