18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megkéselték a börtönben a pedofil rocksztárt

2023.08.06. 11:08
Ian Watkinst, a Lostprophets egykori énekesét megtámadták a börtönben, ahol épp huszonkilenc éves börtönbüntetését tölti gyermekeket érintő szexuális bűncselekmények miatt.

A beszámolók szerint a rocksztárt megkéselték a wakefieldi fegyházban. A börtön szóvivője közölte, hogy az ügyben vizsgálat indult. 

Nem kommentáljuk a történteket, míg tart a nyomozás

– tették hozzá. 

Watkinst 2013 decemberében tartóztatták le egy sor gyermekeket érintő szexuális bűncselekményért, köztük egy csecsemő megerőszakolásának kísérletéért. A zenészt huszonkilenc év börtönre ítélték, de a börtönbüntetés kétharmadának letöltése után feltételesen szabadlábra helyezhetővé válik – írja a BBC.

Bűntársait, az általa bántalmazott gyermekek anyját tizennégy és tizenhét évre ítélték. Az ügyben ítélkező bíró azt mondta, hogy az ügy révén a romlottság új mélységeiben kellett elmerülnie.

Watkins elismerte egy 13 év alatti gyermek megerőszakolásának kísérletét és szexuális zaklatását, de a nemi erőszak vádjában ártatlannak vallotta magát. A bíróság elutasította 2014-es fellebbezését

Több millió albumot adott el

Watkins a húszas éveiben több millió albumot adott el, és hatalmas arénákat töltött meg zenekarával. Az 1997-ben alakult walesi rockzenekar, a Lostprophets összesen öt stúdióalbumot adott ki, köztük egy listavezető albumot az Egyesült Királyságban és két top 10-es kislemezt.

Az Egyesült Államokban is sikert arattak, ahol a második és a harmadik albumuk egyaránt a top 40-be került.