Izraeli nagykövet: Minden gonosznak a forrása Irán, akár Ukrajnáról, akár Gázáról van szó

2023.10.07. 19:49
Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael állam budapesti nagykövete az ATV Heti Világhíradójának adott nyilatkozatában elmondta, hogy a Hamász szombat reggeli rakétatámadása mindenkit meglepett. A nagykövet megerősítette, hogy már több mint száz halott és ezer sebesült van.

Háborút indítottak Izrael ellen, tömegével lövik a rakétákat az országra, megtámadták a határ menti településeket, és rengeteg ember meghalt, akiknek a többsége civil. Embereket raboltak el, és Gázába hurcolták őket, a nagy részük izraeli civil – közölte Jákov Hadasz-Handelszman az ATV műsorában.

Reagálunk, és győzni fogunk. Ez ennyire egyszerű, nincs ugyanis más lehetőségünk

– szögezte le Izrael állam budapesti nagykövete, majd hozzátette, hogy a legfontosabb feladat az Izraelbe behatolt terroristák megölése és azután a Hamászon való bosszú.

A nagykövet megemlítette, hogy a Hamásszal való küzdelem közben vigyázniuk kell arra, hogy a Hezbollah libanoni terrorcsoport ne használja ki a helyzetet.

Jákov Hadasz-Handelszman ezután nem kisebb kijelentést tett, miszerint „a világon minden gonosznak a forrása Irán, akár Ukrajnáról, akár Gázáról van szó”.

Ennek mi véget fogunk vetni

– tette hozzá a nagykövet.

Az Izraelt ért támadásról szóló összefoglalónkat itt, a legújabb fejleményeket pedig itt találja, a galériákért ide és ide kattintson.