Lépett a Wizz Air az izraeli rakétatámadások után

2023.10.07. 17:40

Mint szombat reggel megírtuk, rakéták tömegét lőtték Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből, és fegyveres terroristák tucatjai hatoltak be izraeli településekre.

HIvatalos oldalán a Wizz Air közleményt adott ki, melyben közli, hogy „felfüggesztette a Budapest, illetve Debrecen és Tel-Aviv közti járatait. A ma hajnali, Budapestről induló járat biztonságban leszállt az izraeli repülőtéren, ám onnan utasok nélkül tért haza. A ma reggel Debrecenből Tel-Avivba tartó járat biztonsági okokból már Lárnakán szállt le”. Az utasokat onnan visszaszállítják Debrecenbe.

„A légitársaság állandó kapcsolatban van az izraeli, a magyar és nemzetközi hatóságokkal, nyomon követi az eseményeket, és folyamatosan tájékoztatja utasait a legfrissebb járatinformációkról, a foglaláskor megadott e-mailben és SMS-ben. Azok, akik nem közvetlenül a Wizz Air oldalán vásárolták a repülőjegyet, a harmadik félnél tájékozódhatnak az esetleges további menetrendváltozásokról” – áll a légitársaság tájékoztatójában.

A Lufthansa, a Swiss, a Turkish Airlines és a LOT légitársaságok is hasonlóan jártak el az izraeli támadások miatt.

Az Izraelt ért támadásról szóló összefoglalónkat itt, a legújabb fejleményeket pedig itt találja, a galériákért ide és ide kattintson.