Bidennek és Netanjahunak üzent a Hamász által elrabolt magyar lányok édesanyja

2023.11.07. 08:40
Az izraeli–magyar állampolgársággal rendelkező nyolcéves Ellát és a tizenöt éves Dafnát október eleje óta tartja fogva a Hamász egy gázai pincében. Magyar származású édesanyjuk Joe Biden amerikai elnöknek és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek azt üzente, hogy ha nem tudják kiszabadítani lányait, akkor küldjék be őt.

A nyolcéves Ellát és a tizenöt éves Dafnát október 7-én, szombaton ejtették túszul a Hamász terroristái, amikor az apjuknál és annak új családjánál voltak a Nahal Oz nevű kibucban. A lányok édesanyja, a magyar származású Majan Zin a nővérétől tudta meg a szörnyű hírt.

Az ATV Ostrom című műsorában az édesanya Joe Biden amerikai elnöknek és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek azt üzente: ha a lányait nem képesek kiszabadítani a Hamász fogságából, akkor küldjék be őt is, hogy meg tudja fogni a kezüket és el tudja mondani, hogy minden rendben lesz.

Elmondása szerint az izraeli hatóságok minden információt megosztanak vele, amit a lányairól tudni lehet, de a tartózkodási helyükről és az állapotukról egyelőre nincs érdemi tudásuk.

Az édesanya azt mondta: próbál erős maradni, és azt reméli, hogy a lányai látják majd az interjúit, és megbizonyosodnak arról, hogy édesanyjuk erős, és támaszkodhatnak rá, ha hazajönnek. Hozzátette, hogy ha egyedül van, nem tud olyan erős maradni, mint amilyennek mutatja magát.

A nyolcéves Ellának és a tizenöt éves Dafnának pedig azt üzente, hogy tegyék azt, amit mondanak nekik, és ha vannak a közelükben kisgyerekek, akiknek tudnak segíteni, akkor segítsenek nekik.

Mint megírtuk, október 7-én egy másik izraelimagyar tinédzserlányt és az édesanyját is elrabolták a Hamász terroristái, amikor rajtaütöttek a kibucon, ahol éltek. A lány nagynénje azt mesélte, hogy a 18 éves Noga az ágy alá bújt el a fegyveresek elől, akik ezt követően rágyújtották a házat.

A lány az ablakon keresztül menekült ki a házból, de odakint a terroristák észrevették és túszul ejtették.

Az izraeli eseményeket az Index is folyamatosan követi, keddi élő hírfolyamunk ide kattintva érhető el.