Meghalt az avokádós piritós „keresztapja”
Az étteremtulajdonos, séf és gasztronómiai író karácsony napján „békében elaludt egy londoni kórházban”, felesége és gyermekei körében – közölte a családja.
Csak úgy fognak rá emlékezni, mint a »reggelik királya«, mert a szerény ételeket különleges élménnyé tette, és világszerte elősegítette az ausztrál informális és közösségi étkezés elterjedését
– írták az Instagramon.
Az autodidakta szakács világsztárrá vált, 30 éves karrierje során 19 étteremből álló birodalmat épített ki, többek között Sydneyben, Londonban, Nagy-Tokióban, Oszakában, Fukuokában és Szöulban – írta meg a Sky News.
Azonban legikonikusabb alkotása a szerény avokádós pirítós volt. Az étel először 1993-ban jelent meg kávézója étlapján.
Egy melbourne-i újságnak nyilatkozva 2015-ben azonban azt mondta, hogy nem egyedül ő érdemli meg az elismerést.
Az avokádó szerepelt a pirítós mellé választható köretek listáján. Szóval az étel megalkotásáért a vendégeinké az elismerés, akik azt összeállították
– fogalmazott.
Hollywoodi sztárok is lerótták kegyeletüket. Az ausztrál Hugh Jackman közös nyilatkozatot tett egykori partnerével, Deborah-Lee Furness-szel, amelyben azt mondták, hogy „lesújtotta őket” a hír.
Nigella Lawson az Instagramon közzétett bejegyzésében azt mondta, hogy „megszakad a szíve”, míg Jamie Oliver „szívszorítónak” nevezte a hírt.