18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szabadlábra helyezhetik a pedofil rocksztárt, Gary Glittert

2024.01.03. 07:52
A pedofil rocksztár, Gary Glitter a jövő hónapban újra szabadulhat a börtönből. A feltételes szabadlábra helyezési meghallgatást január 24-re tűzték ki. Richard Scorer, aki Glitter egyik áldozatát képviseli, elítélte a meghallgatás engedélyezését.

Gary Glitter brit glam rock zenész 2023 februárjában szabadult 16 éves börtönbüntetéséből, miután 2015-ben elítélték kiskorúak ellen elkövetett nemi erőszakért. Egy hónappal később újra visszakerült a rácsok mögé, mivel megszegte szabadlábra helyezésének feltételeit, ugyanis rajtakapták, amint mobiltelefonján szörfözött a dark weben – írja a Daily Mail.

Gary Glittert most ismét szabadlábra helyezhetik, az igazságügyi vezetők ugyanis hamarosan döntenek arról, hogy a 79 éves férfi újra szabadulhat-e. A feltételes szabadlábra helyezési meghallgatást január 24-re tűzték ki, a bizottság döntése általában 14 napot vesz igénybe.

Richard Scorer, aki Glitter egyik áldozatát képviseli, elítélte a meghallgatás engedélyezését. Az ügyvéd korábban különösen nyomasztónak és traumatikusnak nevezte a döntést azok számára, akiket Gary Glitter megtámadott.

Ügyfelem azt szeretné, ha a lehető leghosszabb időre bezárnák, és remélem, hogy a feltételes szabadlábra helyezési bizottság józan belátás alapján a közbiztonságot helyezi előtérbe, és biztosítja, hogy [Glitter] a rácsok mögött maradjon. Bármi más őrültség lenne

– mondta Scorer.

Egyik áldozata 8 éves volt

Gary Glitter 1977-ben előbb pezsgővel leitatott egy 12 éves lányt, majd megerőszakolta. Egy másik áldozata nyolcéves volt, amikor 1975-ben megpróbálta megerőszakolni. Az énekes a per alatt végig tagadta a bűncselekmények elkövetését, és azzal vádolta egykori áldozatait, hogy kitalálták a szexuális támadásokról szóló történeteket.

A férfi többször is összeütközésbe került a törvénnyel pedofil bűncselekmények miatt. 1998-ban egy brit számítógép-áruházban is őrizetbe vették, miután javításra bevitte a komputerét, és az áruház technikusai

TÖBB EZER, GYERMEKEKRŐL KÉSZÜLT PORNOGRÁF FOTÓT TALÁLTAK A GÉPEN.

Gary Glittert annak idején fél év börtönre ítélték, de ebből végül csak két hónapot ült le. 2012-ben került újra rácsok mögé gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények gyanújával. Az ellene indított eljárás annak a nyomozásnak a része volt, amelyet a Scotland Yard a BBC brit közszolgálati médiatársaságnál akkoriban kirobbant súlyos pedofilbotrány ügyében kezdett.

A vizsgálat előzményeként kiderült, hogy a BBC egyik műsorvezetője, a 2011 októberében 84 éves korában elhunyt Jimmy Savile – aki gyermekműsorokat is vezetett – évtizedeken keresztül zaklatott kiskorú lányokat és fiúkat. 

Savile-ügy vizsgálata alatt került a hatóságok látókörébe Gary Glitter is, miután egy tanú elmondta, hogy látta, amint Glitter egy iskoláskorú lánnyal létesít szexuális kapcsolatot Savile öltözőjében.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.