Minisztérium közelében robbant egy pokolgép Athénban

2024-02-03T091619Z 531448731 RC2WU5AS9MOK RTRMADP 3 GREECE-BOMB
2024.02.03. 10:16
A Munkaügyi és Szociális minisztérium közelében robbantott egy anarchista csoport szombat hajnalban Görögország fővárosában, Athénban. Senki nem sérült meg.

Pokolgép robbant Athén központjában, a Munkügyi és Szociális Védelmi minisztérium közelében szombat hajnalban. Senki nem sérült meg, de az épület károsult és több szomszédos ház ablaka kitört – számolt be az ERTnews görög hírtévé az MTI szerint.

A robbanás előtt egy ismeretlen személy felhívta az Efimerida ton Syntakton című görög újságot, és arra figyelmeztetett, hogy 40 percen belül működésbe lép egy robbanószerkezet, amelyet a a Munkaügyi és Szociális Védelmi minisztérium épülete közelében helyeztek el.

A robbantás elkövetését a Revolutionary Class Self-Defense, egy eddig ismeretlen anarchista csoport vállalta magára. A görög terrorellenes szolgálat vizsgálja az ügyet.

A legnagyobb görög hírportálnak számító tanea.gr szűk hírben számolt be a történtekről, ennek megfelelően a címlapján sem frekventált helyen pozicionálta. A lap kiemelte, hogy a minisztérium Athén központjában található, a táskába rejtett robbanószerkezetet hajnali fél kettőkor lépett működésbe. A robbanás során az elkövetőek szándékainak megfelelően kizárólag anyagi károk keletkeztek, személyi sérülés pedig nem történt.

A görög fővárosban két hét múlva, február 15-én a magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapata vendégeskedik, a népligetiek az Olympiakosz vendégei lesznek az Európa-konferencialigában, a párharc tétje a nyolcaddöntőbe jutás.

(Borítókép: Tűzoltók dolgoznak azon a területen, ahol robbanószerkezet robbant Görögország munkaügyi minisztériuma előtt Athénban, Görögországban 2024. február 3-án Fotó: Louisa Gouliamaki / Reuters)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport