Újra bíróság elé állítják a Madeleine McCann-ügy legfőbb gyanúsítottját

2024.02.16. 14:45
Pénteken áll bíróság elé Németországban a 2007-ben eltűnt brit kislány, Madeleine McCann feltételezett elrablója és gyilkosa, Christian Brückner, akit többrendbeli nemi erőszakkal és két 2000 és 2017 között elkövetett gyermekekkel szembeni szexuális visszaéléssel vádol az ügyészség.

A vádak között, amelyekre Brücknernek az észak-németországi braunschweigi bíróságon kell felelnie, szerepel egy 72 éves amerikai nő algarvei otthonában történt megerőszakolása, egy 14 éves lány szexuális zaklatása, valamint egy fiatal nő 2004-es megerőszakolása is. A fiatal nő megerőszakolását Brückner a vád szerint videóra vette.

A férfinak, aki jelenleg is hétéves börtönbüntetését tölti, még nem kellett vallomást tennie, és jogi képviselői sem nyilatkoztak nyilvánosan a vádakról. A német rendőrség 2020-ban halottnak nyilvánította McCannt.

Madeleine McCann néhány nappal a negyedik születésnapja előtt, 2007. május 3-án, egy családi nyaraláson tűnt el egy szállodai szobából, miközben szülei a közelben, a Praia da Luz-i üdülőhelyen vacsoráztak barátaikkal. 

Azóta már sok fiatal lány jelentkezett, azt állítva, hogy ő Madeleine, de minden esetben ennek az ellenkezője bizonyosodott be. Hosszú éveken át nem történt előrelépés az ügyben, így a német vádhatóság 2020-ban bejelentette, hogy véleményük szerint a kislány valószínűleg már nem él.

Meggyilkolásával nem sokkal később egy német állampolgárt, Christian Brücknert gyanúsították meg, aki 1995 és 2007 között Praia da Luzban lakott, pont ott, ahol Madeleine eltűnt. A férfit korábban már elítélték szexuális zaklatás miatt, és jelenleg is hétéves börtönbüntetését tölti egy 72 éves amerikai nő megerőszakolásáért, azonban azt tagadja, hogy Madeleine McCann ügyéhez köze lenne, és egyelőre vádat sem emeltek ellene.