Orbán Viktor megint kiverte a biztosítékot európai kritikusainál

2024.03.12. 09:37
Az Orbán–Trump-találkozó Daniel Freundot és Guy Verhofstadt EP-képviselőket is megihlette. A belga liberális politikus szerint a magyar kormányfő Donald Trump bábja.

„Bárki is legyen a következő európai elnök, gondoskodnia kell róla, hogy Orbán egy fillért se kapjon, amíg továbbra is aláássa a demokráciát, a jogállamiságot, és olyan autokraták bábja, mint Trump, Putyin és Hszi. Elég volt” – írta az X-en Guy Verhofstadt belga európai parlamenti képviselő. A liberális politikus bejegyzésében arra reagálhatott, hogy a magyar kormányfő a múlt héten találkozott Donald Trumppal a volt amerikai elnök floridai birtokán.

A találkozóra Orbán másik fő európai parlamenti kritikusa is reagált. Arról írt az X-en, hogy az Orbán-kormány tweetjeit látva azon gondolkodik, hogy a bejegyzések a The Apprentice elnevezésű valóságshow (amelynek Trump volt a házigazdája) furcsa európai spin-offja lehet. A műsorban az üzleti, értékesítői képességeiket mérték össze a szereplők. 

Orbán Viktor miniszterelnök találkozója Donald Trump volt amerikai elnökkel és a Republikánus Párt jelenlegi elnökaspiránsával azt bizonyítja, hogy Magyarországnak sok barátja van az Egyesült Államokban – mondta a találkozóról Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. 

A politikus szerint a legfontosabb üzenete a találkozónak, hogy 

amíg Donald Trumpnak hívták az Egyesült Államok elnökét, addig a világ számos pontján – így Ukrajnában és a Közel-Keleten is – béke volt.

„A magyar kormány álláspontja kezdettől fogva az, hogy minél előbb tűzszünetre, tárgyalásokra és diplomáciai megoldásra van szükség, de sajnos a liberális amerikai adminisztráció és Biden elnök ezt máshogy gondolja” – tette hozzá Orbán Balázs.

Aranyköpések

Könyv az életünkről, mindennapjainkról, azok nehézségeiről 14 kortárs író egy inspiráló novelláskötetben

MEGVESZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM