2024. június 16. 15:00
Lengyelország 1
Hollandia 2
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia 1
Dánia 1
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia 0
Anglia 1

A Hamász által elhurcolt holttestekre bukkant az izraeli hadsereg

2024.05.24. 13:10
Az izraeli hadsereg (IDF) visszaszerezte további három, a Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-i támadásában a Gázai övezetbe hurcolt izraeli túsz holttestét – jelentette az IDF szóvivője pénteken.

Misel Nisenbaum, Chanan Jablonka és Orion Hernandez földi maradványait a Sin Bet belbiztonsági szolgálat és az IDF közös akciójával szállították ki éjszaka az övezet északi részén fekvő Dzsabalíjából – adta hírül az MTI.

A titkosszolgálati információk szerint mindhármukat meggyilkolták már október 7-én a Mefalszim kibuc melletti úton, majd holttestüket magukkal vitték, és elrejtették az övezet egyik alagútjában.

A francia–mexikói állampolgárságú, 30 éves Hernandez a múlt héten azonosított és Izraelbe szállított Sani Luk párja volt. A 49 éves Jablonkával együtt az övezet melletti Reimnél rendezett zenei fesztiválról ebbe a kereszteződésbe menekültek, ahol meggyilkolták őket.

A Gázai övezet szomszédságában fekvő Szderotban élő Nisenbaum a gázai hadosztály Reim melletti laktanyájába tartott kocsijával, hogy elhozza unokáját az ott lakó katonatiszt vejétől, amikor a Hamász terroristái megölték.

Mindhármukat a Hamász fogságában lévő, élő túsznak tekintették a legutóbbi napokig. Jelenleg Izraelben százhuszonöt gázai elraboltról van tudomása a hatóságoknak, akik közül harminckilencet bizonyosan halottnak tartanak.