2024. július 2. 18:00 ÉLŐ
Románia 1
Hollandia 0
Fussballaréna München Nyolcaddöntő
2024. július 2. 21:00
Ausztria
Törökország
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Száznál több összecsapásról érkezett jelentés csütörtökön a kelet- és dél-ukrajnai frontvonalakról – közölte csütörtök esti helyzetjelentésében Kijevben az ukrán fegyveres erők vezérkara az MTI szerint.

    „Az ellenség folyamatosan keresi az utat, hogy áttörje a védelmi vonalainkat” – írta a vezérkar.

    Az összecsapások több mint felét Kelet-Ukrajnából, a másik felének a nagy részét pedig a dél-ukrajnai Donyeck megyei Pokrovszkból jelentették. A vezérkar szerint a frontvonalak a támadások ellenére mindenütt változatlanok maradtak. Az ukrán haderő heves harcokról számolt be a Zaporizzsjától nyugatra fekvő Mirnoje település térségéből is.

  • Nehéztüzérségi rendszerrel támadják az oroszok Csasziv Jart, a Danilo királyról elnevezett 24. ukrán dandár katonái videón mutatták meg, hogyan csapnak le az oroszok.

    A leghevesebb harcok a Sziverszkij Donyec–Donbas csatorna térségében folytatódnak – közölték.

    Mint írták, az ukrán katonaság kiszorítása érdekében az oroszok Szolncepok nehéztüzérségi rendszereket használnak a város elpusztítására. A TOS–1A rendszerek, amelyek termobár robbanófejeket használnak, jelentős pusztító hatással rendelkeznek, mivel sokkal nagyobb pusztító erejük és robbanáshullámuk van, mint az azonos méretű hagyományos robbanóanyagoknak – ismertették a rendszer veszélyességét.

  • Köszöntjük olvasóinkat!

    Indul az Index pénteki élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Az előző nap legfontosabb történései a következők voltak:

    Tartsanak velünk ma is!