2024. július 6. 18:00
Anglia
Svájc
Düsseldorf Arena Negyeddöntő
2024. július 6. 21:00
Hollandia
Törökország
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Újabb fordulat a Madeleine McCann-ügyben, tehetetlen a bíróság

2024.07.03. 19:04
Bár 2025-ig mindenképpen börtönben marad Christian Brückner – akit a Portugáliából 2007-ben elrabolt Madeleine McCann ügyében fő gyanúsítottnak tartanak –, viszont a Maddie-ügyben a bíróság visszavonta ellene az elfogatóparancsot. Brückner több szexuális zaklatás és nemi erőszakos bűncselekmény fő gyanúsítottja és elkövetője is egyben.

Védőügyvédje kérésére a braunschweigi tartományi bíróság megszüntette a Madeleine McCann meggyilkosával vádolt Christian Brückner ellen kiadott elfogatóparancsot, de ettől függetlenül továbbra is börtönben marad. Brückner ugyanis három esetben nemi erőszak és két esetben gyermekek szexuális zaklatása miatt áll bíróság előtt. Az ügyészség őt tartja felelősnek a 3 éves Madeleine McCann 2007-es portugáliai eltűnéséért is. Brückner ellen azonban eddig nem emeltek vádat a Maddie-ügyben, mivel a nyomozás még mindig tart – írta meg a Bild.

A bíróság, amelynek elnöke Uta Engemann bírónő volt, most Friedrich Fülscher védőügyvéd kérésére visszavonta az elfogatóparancsot, mivel „minden vádpont tekintetében tagadja a megalapozottan gyanúsítható személy” tényét.

Ez azt jelenti, hogy a bírák már nem tekintik Brücknert megalapozott gyanúsítottnak az öt vádlottal szemben.

Brücknert azzal vádolják, hogy 2004-ben megerőszakolta az akkor 21 éves ír nőt, Hazel B.-t az Algarve-beli lakásában. A másik két nemi erőszak áldozata egyelőre ismeretlen. Szemtanúk azt állítják, hogy videón látták a bűncselekményeket. A vádirat szerint 2007 áprilisában Brückner állítólag egy akkor 10 éves német lány előtt maszturbált Algarveban. 2017-ben egy nyilvános fesztiválon tartóztatták le, mert állítólag szintén gyerekek előtt maszturbált.

Február óta több tucat tanút hallgattak meg mind az öt vádpontban, de a meghallgatás végén a kerületi bíróság már nem volt meggyőződve arról, hogy Brückner elkövette a vád szerinti bűncselekményeket. „Bármilyen más döntés nem tükrözte volna a bizonyítási eljárás eredményét” – mondta Fülscher védőügyvéd a portálnak.

Megvizsgáljuk a döntés okait, és azután határoznak arról, hogyan tovább

– mondta Hans Christian Wolters ügyész.

Viszont egyelőre nem engedik ki a börtönből Brücknert, mert még azt a hét évet tölti, amelyre a braunschweigi tartományi bíróság 2019-ben ítélte annak okán, hogy  2005-ben Portugáliában megerőszakolta az akkor 72 éves amerikai Diana M.-et.

Azonban ha a tartományi bíróság a mostani perben felmenti őt – amire a mostani döntés utalhat –, akkor 2025-ben töltené le a mostani börtönbüntetését, és szabadlábra kerülne. Feltéve ha addig nem emelnek vádat ellene a Maddie-ügyben, amelyre akár bizonyítékot is találhattak. A mostani perben az ítélet októberben várható.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.