Donald Trump fia Harry hercegékről: Minden gyümölcsösben lehetnek romlott almák

2024.08.06. 19:18
Eric Trump – Donald Trump amerikai elnökjelölt fia – „romlott almáknak" bélyegezte Harry herceget és Meghan Markle-t, és közölte, hogy szívesen visszaküldené őket az Egyesült Királyságba. Ha apja megnyeri az elnökválasztást, akár ki is toloncolhatják Harry herceget az országból.

Miközben Donald Trump folytatja a 2024-es elnökválasztási kampányát, Eric Trump elmondta, mit gondol a hercegi párról. Többek között arról is beszélt, hogy apja erős szövetségese Nagy-Britanniának, és bár szívesen dicséri a monarchiát, Harry hercegről és Meghan Markle-ről nincs túl jó véleménye. 

Nem lesz jobb szövetségese az Egyesült Királyságnak, mint Donald Trump, ezt őszintén mondom. Szereti ezt a nemzetet, szereti ezt az országot. Ő lesz a Nyugat legnagyobb elnöke, akit az Egyesült Királyság valaha látott

– mondta Eric Trump, hozzátéve, hogy a Trump család jó kapcsolatot ápol a brit királyi család tagjaival. Közölte, hogy az apja nagyon tisztelte a királynőt, ahogy ő is, és édesanyja (a néhai Ivana Trump) is ismerte a királyi család tagjait, „nagyszerű kapcsolata volt Dianával és mindenki mással”.

Donald Trump azonban a herceg és a hercegné egyik legnagyobb kritikusa a monarchiával való szakításuk és 2020-as Amerikába költözésük óta. Az elnökjelölt korábban bevallotta, hogy „nem rajong” Meghanért, és azt állította, hogy a hercegné „nagyon tiszteletlen” a királyi családdal, és II. Erzsébet királynővel is – írja a The Sun

Boldogan visszaküldené a hercegi párt

A GB Newsnak adott új interjúban Eric Trump arra a kérdésre, hogy az apja a győzelme esetén támogatná-e Harry herceg vízumdokumentumainak nyilvánosságra hozatalát, úgy felelt:

Mi boldogan visszaküldjük a hercegi párt Amerikából. Ti is visszakaphatjátok őket, de nem vagyok benne biztos, hogy jobban akarjátok őket annál, mint amennyire mi talán már nem akarjuk őket. Úgy érzik, mintha egy kicsit a saját szigetükön lennének. De figyeljetek, mindenhol lehetnek rossz színészek, minden gyümölcsösben lehetnek romlott almák, de a királyi család intézménye gyönyörű, és ez olyasmi, amit valójában sok amerikai csodál

– fejtette ki Eric Trump. 

Mint megírtuk, a Heritage Foundation agytröszt állításai szerint Harry herceg és Meghan Markle nem léphetett volna legálisan az Egyesült Államokba, amikor néhány éve Kaliforniába költöztek. Ennek oka, hogy a herceg Spare című életrajzában beismerte, hogy illegális drogokat fogyasztott. A könyvben Harry nyíltan írt arról, hogy többször is fogyasztott marihuánát, kokaint és gombát. 

Az agytröszt szerint emiatt meg kellett volna tiltani Harry herceg belépését, ugyanis a vízumkérelmi űrlapon szerepel egy olyan kérdés, amely arra vonatkozik, drogfüggő-e az illető, valamint hogy megszegte-e valaha az illegális kábítószerek birtoklására, használatára vagy terjesztésére vonatkozó törvényt. Ha erre igennel válaszol, elutasítják kérelmét. Mivel továbbra sem világos, hogy a herceg hogyan válaszolt ezekre a kérdésekre, a Heritage Foundation pert indított. 

Donald Trump Harry hercegről az év elején azt mondta: „Nem védeném meg, elárulta a királynőt. Ez megbocsáthatatlan! Ha rajtam múlna, teljesen magára maradna.” Sőt korábban azt is közölte, hogy elvenné Harry hercegi címét, ha tehetné.