18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Végignézte a történteket a southporti késelés egyik áldozatának testvére

2024.08.11. 07:15
Július 29-én három kislány meghalt Angliában, egy Taylor Swift-témájú táncórán elkövetett támadásban. A történteket az egyikük nővére is végignézte, akinek idejében sikerült elmenekülnie a helyszínről.

Mint írtuk, július 29-én legalább kilenc embert, köztük gyerekeket késeltek meg az észak-angliai Southport városában, három gyermek belehalt a sérülésekbe, többeket kórházba vittek. A rendőrség őrizetbe vett egy fiatal férfit, és felszólította a lakosságot, hogy kerüljék el a környéket.

A hatóság csütörtökön közölte, hogy a támadásban megsérült összes gyermeket kiengedték a kórházból. Az egyik megkéselt kislány, Bebe King szülei elmondták, hogy

a történteket egy másik gyermekük, a kilencéves Genie is végignézte, de neki sikerült elmenekülnie a helyszínről.

„Hihetetlen erőt és bátorságot mutatott, és nagyon büszkék vagyunk rá. A teherbírása a kishúgával való szeretetről és kötelékről tanúskodik, és mi mindenben támogatni fogjuk őt, miközben családként együtt vészeljük át ezeket a fájdalmas időket” – mondták.

The Guardian szerint köszönetet mondtak a mentőszolgálatoknak, akik „nagy gondossággal és professzionálisan cselekedtek azon a szörnyű napon”, és támogatásukról biztosították a két másik megkéselt lány családját, akik „osztoznak ebben a felfoghatatlan veszteségben”. 

„Megszakad a szívünk, de némi vigaszt találunk abban a tudatban, hogy Bebét mindenki, aki ismerte, nagyon szerette. Örökké a mi ragyogó csillagunk marad” – mondták a szülők. 

Zavargások törtek ki

Kedden egy southporti templomban virrasztást tartottak egy megkéselt másik kislány, Alice emlékére. A szülei a lányuk balettcipőjét tartva léptek be a szertartásra. Az emberek virágokat és játékokat vittek, majd fehér lufikat engedtek a levegőbe.

A támadás zavargásokat váltott ki az Egyesült Királyságban. Az esetet követő napon szélsőjobboldali zavargók autókat és kukákat gyújtottak fel Southportban, téglákkal dobáltak meg egy helyi mecsetet és megrongáltak egy helyi kisboltot. Azóta több száz embert őrizetbe vettek.

Az egyelőre ismeretlen indítékú késes támadást ruandai bevándorlóknak a walesi fővárosban, Cardiffban született 17 éves fia követte el. A merénylőt a rendőrség őrizetbe vette gyilkosság és gyilkossági kísérleti gyanújával. Az incidens a Hope of Hart gyermekklubban történt, egy 6–11 év közötti gyerekek számára tartott, Taylor Swift-témájú tánc-, jóga- és karkötőkészítő rendezvényen.