Verekedés a Ryanair gépén, felpofoztak egy légiutas-kísérőt

2024.08.20. 14:02
Egy videó is készült arról, hogy miként estek neki egy utaskísérőnek a Ryanair egyik korábbi, Liverpoolból Tenerifére tartó járatán.

Az eset még a Ryanair július 4-i járatán történt, azonban a brit sajtó csak most számolt be róla, megosztva az esetről készült felvételt is.

Mint a felvételen is látható, az egyik utas balhézni kezdett az utaskísérőkkel, majd tenyérrel arcon ütötte az egyiküket. Nem sokkal később egy másik utas válaszolt erre, ő viszont már ököllel ütötte arcon a támadót.

A dulakodás ezután még folytatódott, de a támadót nem sokkal később földre vitték. Az eset miatt azonban a repülőnek végül Santiago de Compostelában kellett kényszerleszállást végrehajtania, ahol rendőrök vitték el a balhézó utast. 

Ezzel indulhatott a balhé

Az eset többi szemtanúja szerint a balhézó utas ittas volt, és cigarettára akart gyújtani a repülőn. Ez vezetett ahhoz a jelenethez, ami a fenti videón is látható.

Azt nem tudni, hogy a leszállított utassal mi lett később, hogy rendőrségi őrizetbe került-e. Az viszont biztos, hogy ennél a légitársaságnál többet nem látják szívesen. A Ryanair ugyanis azt közölte a The Sunnal az incidensről, hogy:

Ezt a Liverpoolból Tenerifére tartó (július 4-i) járatot Santiagóba irányították át, miután egy utas rendbontásba kezdett a fedélzeten. A személyzet rendőri segítséget kért, és a repülőgépet érkezéskor a helyi rendőrség fogadta, akik eltávolították az utast, mielőtt a járat továbbindult volna Tenerifére. Ezt az utast azóta eltiltották a Ryanair járataitól.

Alig pár nappal a fenti incidens után, július 9-én a Ryanair Marokkóba tartó járatán volt egy ennél nagyobb verekedés is. Arról az esetről korábban írtunk.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport