18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Több gyereket megerőszakolt és szifilisszel megfertőzött egy férfi a Felvidéken

2024.08.24. 11:30
Idén januárban szemet szúrt a hatóságoknak, hogy a felvidéki Szobráncon megnőtt a szifilisz előfordulása a kiskorúak körében. A nyomozás szálai rövidesen a 31 éves Ladislav N.-hez vezettek, akiről kiderült, hogy egy közeli romatelepen portyázott gyerekekre, akiket megerőszakolt és megfertőzött a súlyos nemi betegséggel. A bíróság első fokon hét év börtönbüntetésre ítélte a férfit.

Hét év szabadságvesztésre ítéltek egy szlovák férfit, aki gyerekeket szexuálisan zaklatott és szifilisszel fertőzött meg – írja a Paraméter.

Ez év januárjában Szobránc (Sobrance) városában a szifilisz magas előfordulását regisztrálták a kiskorúak körében. Az ügy a hatóságok látókörébe került, a rendőrség nyomozásának köszönhetően később kiderült, hogy Ladislav N. volt a nemi betegség terjesztője.

A 31 éves férfit szexuális erőszak, szexuális visszaélés és gyermekpornográfia előállításának bűncselekményével vádolták meg.

Az ügynek 12 kiskorú károsultja van, mindannyian a közeli romatelepről származnak. Legtöbbjükkel orális vagy anális közösülést végzett, akár erőszakkal, akár beleegyezésükkel, és kilenc hét és tizenegy év közötti gyermeket fertőzött meg szifiliszes fertőzéssel. A vádirat szerint néhányan nem egyeztek bele a közösülésbe, és sikerült elmenekülniük.

Főként a családi házába vagy annak környékére csábította a gyerekeket, akiknek általában édességet vagy pornónézést ígért. A férfi a háza mellet folyó patakban úszkáló gyerekekről is számos fotót készített, ezeket a telefonján és a számítógépén tárolta.

Az eljárásban segédkező szexológus megállapította, hogy Ladislav N. a cselekmények idején nem szenvedett mentális betegségben vagy más rendellenességben, azonban efebofíliát állapítottak meg nála. Ez egy veleszületett vonzódási rendellenesség, amelyben a középső serdülőkorban lévő fiúk képezik a szexuális érdeklődés tárgyát.

A férfit csütörtökön bíróság elő állították, a vádlott beismerő vallomást tett. A férfit hét év szabadságvesztésre ítélték, továbbá védőszexológiai kezelésre is kötelezték. Az ítélet nem jogerős. A károsultak szülei nem elégedettek az ítélettel, ők életfogytiglani büntetést szeretnének.

Van segítség, ha ön is visszaélés áldozata volt

Ebben a cikkben a szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.