Robert De Niro: Ha Trumpot megválasztják, soha többet nem mond le a hatalomról

2024.09.14. 20:41
A hollywoodi színészóriás egy interjúban beszélt arról, hogy miért tartja Kamala Harrist alkalmasabb elnökjelöltnek Donald Trumpnál, majd lebunkózta és leidiótázta a republikánusok jelöltjét.

Robert De Niro „bunkónak” és „idiótának” nevezte Donald Trumpot, és meggyőződése, hogy ha a volt elnököt novemberben újraválasztják, nem fog lemondani a hatalomról egy esetleges második ciklus letöltése után sem – írja az Independent

A 81 éves színész, aki régóta bírálja Trumpot, most Chris Wallace Who's Talking to című műsorának vendége volt, és arról beszélt, hogy miért Kamala Harrist tartja az alkalmasabb elnöknek. 

Az interjúban megkérdezték De Nirótól, hogy szerinte Trump önként lemondana-e a hatalomról egy esetleges második ciklus letöltése után.

Tudod, hogy nem fog. Még ki is mondta. Soha nem fog lemondani a hatalomról. És bárki, aki azzal áltatja magát, hogy ezt gondolja, az szégyellje magát

– mondta a színész. 

Wallace ezután arról kérdezte De Nirót, hogy a színésznek volt-e bármilyen összetűzése az ingatlanmogullal New Yorkban az 1970-es és 1980-as években, és hogy volt-e személyes konfliktusa Donald Trumppal. Erre a színész ismét kemény feleletet adott. 

Nem. Soha nem akartam, hogy bármi közöm legyen hozzá. Ő egy bunkó, egy idióta, ki akar találkozni egy ilyen bohóccal?

– csattant fel. 

Ezután De Niro arról beszélt, hogy az amerikaiaknak szükségük van egy olyan jelöltre, mint Kamala Harris, aki nyilvánvalóan hibázni fog majd, de mégis, jók a szándékai, és érzékenyen áll az ország problémáihoz. Ezzel szemben, mint mondta, Trumpnak nincsenek jó szándékai, és ezt szerinte „mindenki tudja”. 

De Niro és a műsorvezető a színész maffiaszerepeiről is beszéltek, és párhuzamot állítottak a gengszterkarakterek, valamint a volt elnök viselkedése között. A színész szerint bár Trump azt hiszi magáról, és úgy viselkedik, mint egy gengszter, még ott sem állná meg a helyét, mert még a tolvajok közt is van becsület, amelynek szerinte Trump híján van.