Szándékosan hajtott a tömegbe egy kamion Izraelben, több tucat sebesült van

2024-10-27T094814Z 1311020473 RC2XSAAGQ03P RTRMADP 3 ISRAEL-PALE
2024.10.27. 11:02
Az izraeli Tel-Aviv környékén egy áruval megrakott kamion szándékosan hajtott a tömegbe egy buszmegállónál, ahol több tucat ember várakozott. Az első jelentések szerint tíz súlyos sebesültet már kórházba szállítottak, de többen még a roncs alatt vannak, őket a hatóságok most szabadítják ki.

Több tucat, egy katonai támaszpont közelében fekvő buszmegállóban várakozót sebesített meg egy, a gyanú szerint szándékosan gázoló kamion sofőrje Izraelben vasárnap délelőtt – jelentette a helyi mentőszolgálat az MTI szerint.

Legkevesebb tíz sebesültet súlyos állapotban szállítottak kórházba.

A rendőrség előzetes vizsgálata alapján a súlyos rakománnyal haladó kamion sofőrje az emberek csoportja felé hajtott, így szándékos, nacionalista indítékú gázolásról lehet szó.

A megállónál megsebesült 30–40 sérült közül húsznál is többet Tel-Aviv környéki kórházakba szállítottak, többen a jármű alatt rekedtek.

A kamion sofőrjét a helyszínre érkező biztonságiak agyonlőtték.

A gázolás a Glilot nevű, Tel-Avivitól északra fekvő csomópontnál történt. A közelben található az izraeli hadsereg (IDF) hírszerző egységének, és a Moszadnak, az izraeli hírszerző szolgálatnak a központja is.

(Borítókép: Mentők a helyszínen, ahol egy teherautó a tömegbe hajtott Ramat HaSharonban, Izraelben 2024. október 27-én. Fotó: Violeta Santos Moura / Reuters)