Judit
2 °C
7 °C

Két újabb gyújtogató tinédzsert tartóztattak le

2002.01.04. 10:40
Újabb két fiatalkorú gyanúsítottat vettek őrizetbe gyújtogatás vádjával Ausztráliában, ahol tizenkét napja bozóttüzek pusztítanak. Velük huszonötre emelkedett a gyújtogatásért letartóztatottak száma. A tűz kioltásán húszezer tűzoltó dolgozik, hamarosan bevetik a 9000 liter vizet is hordani képes Elvis helikoptereket.

Az AAP ausztrál hírügynökség beszámolója szerint a Új-Dél-Wales és Victoria szövetségi államok határán fekvő Alburyban a hatóságok elfogtak egy 14 éves fiút, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy csütörtökön felgyújtott egy benzinkút melletti füves területet. Sydneyben egy 16 éves lányt vettek őrizetbe gyújtogatásért. Ő állítólag a nagyváros egyik peremkerületében okozott tüzet.

A legtöbb gyanúsított fiatalkorú

Velük 25-re emelkedett azoknak a száma, akiket Ausztráliában az elmúlt napok tűzesetei kapcsán gyújtogatásért őrizetbe vettek. A legtöbb gyanúsított fiatalkorú. Az ausztrál kormány az AFP szerint bejelentette, hogy megemelik a fiatalkorúakra gyújtogatásért kiszabható büntetés mértékét.

Elvis helikopterekkel mentenek

Újabb két különleges tűzoltó helikoptert hoznak az Egyesült Államokból Ausztráliába. Bob Carr, Új-Dél-Wales szövetségi állam kormányzója bejelentette, hogy a helikoptereket mielőbb légi úton a bozóttüzektől sújtott térségbe szállítják, hogy részt vehessenek az oltásban. Az Elvis helikopterek 9000 liter víz vételezésére alkalmasak, és a levegőből tudnak tüzet oltani. Egy ilyen helikopter már tevékenykedik Ausztráliában.

Tízezer tűzoltó dolgozik

Sussex Intel üdülőhely lakói és nyaralóvendégei már a második éjszakát töltötték péntekre virradóra a tengerparti strandon, ahol a tűz elől kerestek oltalmat. Blue Mountain település lakói is arra készülnek, hogy kitelepítsék őket. A tűzoltók munkáját nehezíti a kiszámíthatatlan széljárás. Új-Dél-Wales állam déli részén körülbelül 10 ezer tűzoltó igyekszik eloltani a mintegy 100 helyen pusztító tüzet, amelyek legtöbbjét gyújtogatók okozták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?