Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Amrozi beismerte a bali robbantást

2002.11.07. 13:02
A Bali szigeti terrortámadás kapcsán kihallgatott gyanúsítottak egyike bevallotta, hogy ő helyezte el azt a pokolgépet, amely csaknem kétszáz ember életét oltotta ki október 12-én.
Az indonéz rendőrség főnöke csütörtökön bejelentette, az Amrozi néven azonosított gyanúsított bevallotta, hogy egy saját tulajdonú Mitsubishi furgonban rejtette el az egyik pokolgépet az üdülősziget egyik éjszakai szórakozóhelye előtt. A vizsgálatok szerint a gépkocsiba rejtett pokolgép volt a legerősebb a három bomba közül. Az október 12-i terrorcselekményben közel 200, főleg ausztrál turista vesztette életét.

Iszlám iskolában fogták el

Helyi televíziós jelentések szerint Amrozit egy bentlakásos iszlám iskolában fogták el Tenggulun városában, Kelet-Jáván. A hatóságok folytatják a férfi kihallgatását, mivel keresztkérdések révén számos adatot alaposan ellenőrizniük kell még. A rendőrfőnök megerősítette, hogy a hatóságok folytatják Amrozi bűntársainak felkutatását.

Továbbra is a Dzsemáa Iszlamiját vádolják

Az indonéz rendőrök csütörtökön nyilvánosságra hozták a negyedik gyanúsított fantomképét is. A bali robbantás ügyén pillanatnyilag 120, indonéz, ausztrál, brit, amerikai és Japán nyomozók dolgoznak. A hatóságok továbbra is a szélsőséges Dzsemáa Iszlamija terrorszervezetet sejtik a robbantás mögött. A rendőrök többször kihallgatták a szervezet vezetőjét, Abu Bakar Basírt is, de eddig semmi kapcsolatra nem bukkantak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!