Gusztáv
-4 °C
1 °C

Ötven halottja lehet a bagdadi robbantásnak

2004.02.11. 13:46
Akár ötven halottja is lehet a szerda reggeli bagdadi merényletnek. Az autóba rejtett pokolgép az iraki hadsereg toborzóközpontjánál robbant. A terroristák célpontot váltottak, az amerikai hadsereg helyett a kiépülő intézményrendszert támadják.
Nagyerejű, autóba rejtett pokolgép robbant Bagdad központjában, harminchat ember halálát okozva- jelentette a BBC. A támadást az új iraki hadsereg egyik toborzóközpontjánál követték el. Az áldozatok mindegyike iraki - jelentette be az amerikai hadsereg.

A hírügynökség legfrisebb jelentése szerint az áldozatok száma 47.

Tekintse meg képeinket!
A támadást helyi idő szerint reggel 7 óra 40 perckor követték el. A BBC-nek nyilatkozó szemtanúk szerint a robbanás után mentőautók sokasága szállította kórházba a sérülteket.

Peremiczky Attila Irakban tartozkodó újságíró értesülései szerint a támadásban ötvenen vesztették életüket, az áldozatok száma még nőhet - jelentette az Info Rádió. Egy az újságírónak nyilatkozó rendőrtiszt szerint a támadást öngyilkos merénylő követte el.

Az amerikai haderő bagdadi parancsnoksága 36 áldozatról tud, a bagdadi rendőrfőnök 40 halottról beszélt - jelentette az MTI.

Az új Irakot támadják

Kedden egy Bagdadtól délre fekvő rendőrőrs ellen követtek el terrortámadást. A pokolgépes merényletben ötven iraki vesztette életét.

A támadásokat megelőzően az amerikai hatóságok egy al-Kaida összeesküvés leleplezéséről számoltak be, melynek célja állításuk szerint a síita többség és a szunnita kisebbség egymás ellen fordítása volt. A keddi és a szerdai merénylet célpontjai az újonnan kiépülő iraki katonaság és rendőrség voltak, azaz a támadók most már nem a megszálló amerikai haderőt, hanem az új Irak kiépülő intézményrendszerét támadják - írja a BBC.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft