Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Al Gore-t akarják Obama alelnökének

2007.10.25. 21:34
Az amerikai elnökjelölt Barack Obama egy támogatója felvetésére elmondta, hogy megválasztása esetén fontos szerepet szánna Al Gore-nak, ugyanakkor szerinte egy alelnöki pozíció már visszalépés lenne a napokban Nobel-békedíjjal kitüntetett demokrata politikusnak. Obama emellett kijelentette, hogy fel van készülve a kampány során őt célzó republikánus támadásokra.

Barack Obamát az egyik kampányrendezvényen alaposan meglepte egy "Obama és Gore: Tapasztalat és Fiatalság, Obama és Gore: Bölcsesség és Igazság" feliratú pólót viselő férfi. A támogató megkérdezte a 2008-as amerikai elnökválasztás egyik esélyesétől, hogy nem gondolt-e még arra, hogy felkéri a Nobel-díjas korábbi demokrata alelnök Al Gore-t alelnökjelöltjének és ezzel fogná ki a szelet a nagy rivális Hillary Clinton vitorlájából, írja az ABC News.

Az illinois-i szenátor válaszában megígérte, hogy megválasztása esetén biztosan bevonná Al Gore-t a kormányzásba, akire valamilyen nagyon fontos feladatot bízna. "Miután megnyerte az Oscart és a Nobel-békedíjat is, szerintem visszalépést jelentene neki, ha újra alelnök lenne" - vélekedett a fiatal elnökjelölt, aki viccesen megjegyezte, hogy ilyen felvetésekkel jó kampánymenedzser lenne a kérdezőből.

A demokrata rendezvényen a résztvevők a legutóbbi elnökválasztás rossz tapasztalatait is felidézték. Egy asszony emlékeztetett a 2004-es elnökválasztási kampány alatt tapasztalt intenzív republikánus támadásokra. A demokrata jelölt John Kerry akkor sok szavazatot vesztett, amikor a republikánusok azzal vádolták, hogy politikai pályafutása során hazugságokat terjesztett vietnami katonai múltjáról.

Obama mindenkit megnyugtatott, hogy ő hasonló esetben felvenné a kesztyűt. "Erőteljes, és azonnali választ kell adni - ezen kívül őszintén kell válaszolni. Fel vagyunk készülve bármire, amivel betámadhatnak" - jelentette ki az illinois-i szenátor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?