Eszter, Eliza
EUR 382,06 Ft
USD 358,08 Ft
14 °C
24 °C

Szeptember 11. fenyegeti Nagy Britanniát?

2003.02.12. 16:59
Leedsre és Manchesterre is kiterjesztették a terrorriadót Nagy Britanniában. A hatóságok szerint lehetséges, hogy London belvárosában is megjelennek a biztonságot garantáló páncélosalakulatok. John Reid, a Munkáspárt vezetője szerint a szeptember 11-hez hasonló terrortámadás fenyegeti Nagy Britanniát.
A szeptember 11-i támadásokhoz hasonló terrortámadás fenyegeti Nagy Britanniát - jelentette ki John Reid, a kormányzó brit Munkáspárt vezetője. A volt kabinetminiszter később, a BBC rádió délutáni hírműsorában azt mondta: "félremagyarázták" szavait, azokat a feltételezéseket akarta csak indulatosan visszautasítani, amelyek szerint a kormány a terrorfenyegetést a látványos erőfelmutatással saját PR-céljaira próbálja kihasználni.

Manchester és Leeds is veszélyben

Szerdán folytatódott a hadsereg páncélosokkal megerősített egységeinek járőrözése a Heathrow repülőtér és a londoni infrastrukturális létesítmények környékén. A hatóságok a fokozott készültséget kiterjesztették a manchesteri és a leeds-bradfordi repülőtérre is.

Ezerötszázan védik a repteret

A Scotland Yard kérésére kedd óta összesen 450 fegyveres katona járőrözik a repülőtér négy terminálján. Harckocsik foglaltak el állásokat a repülőtér bevezető útjai mellett, valamint az utascsarnokok bejáratánál, és a felszállópályák két végén. A Scotland Yard is kivezényelt ezer fegyveres rendőrt Heathrow-ra, vagyis a repteret csaknem másfél ezres erő vigyázza. Felvetődött, hogy a repteret hosszabb időre bezárják, ezt azonban később elvetették.

Tankok London belvárosában is?

A rendőrség megfigyelés alatt tartja a londoni be- és kivezető légifolyosók alatti nagy, nyílt térségeket, köztük a windsori királyi kastély melletti nagy parkot. Megkezdték a légifolyosók alatti utak ellenőrzését is; főleg az olyan furgonokat kutatják át, amelyek alkalmasak lehetnek rakétavetők szállítására. Nem megerősített értesülések szerint a kormány attól tart, hogy rakétatámadás érhet egy utasszállító repülőgépet, más források szerint a kiszemelt célpontok egyike a Concorde lehet.

A rendőrség szerdára lezárta a légifolyosók alatti közutak parkolóit és pihenőhelyeit is a Heathrow környékén. A Scotland Yard szerdai tájékoztatóján elhangzott, hogy nem lehet kizárni a hadsereg egységeinek megjelenését London belső kerületeiben sem.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás