Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Busht nem érdeklik a high tech kütyük

2003.08.22. 10:15
Nem nyűgözik le Bush elnököt a személyes kommunikáció legfrissebb technikai vívmányai. Nincs mobiltelefonja, digitális fényképezőgépe sem. A videokonferenciába viszont első látásra beleszeretett, az iraki háború idején gyermeki örömmel kapcsolgatott harctéri parancsnokai és védelmi minisztere között.
Bush elnök zsebéből nem lóg ki mobiltelefon, övén nem fityeg kézi számítógép - írja a Washington Post. Az elnököt nem nyűgözi le túlzottan a modern technika - ismerték el közeli munkatársai is.

A videót azért be tudja állítani

"Hát, ő nem az, akinek a legújabb, legjobb telefonja van" - nyilatkozta a Postnak Dan Bartlett, a Fehér Ház kommunikációs igazgatója. Jellemzése szerint Bush nagyjából középen állhat a digitális kütyük szerelmesei és a videójukat beállítani képtelenek határolta spektrumon.

Mit ki nem találnak

Az elnök legfeljebb udvariasságból ragadtattja el magát a technika legújabb csodáin. Amikor a texasi ranchára látogató egyik újságíró kamerás mobiltelefonjával dicsekedett, csak annyit reagált: "Óh, hát ez fantasztikus. Látom a telefonok már ezt is tudják". Érdektelensége nem véletlen, Busht a digitális fotózás sem hozta lázba. Igaz, mindig vele van a Fehér Ház hivatalos fotósa - teszi hozzá a Post.

Persze Bush, jó államfőhöz méltóan nem is igazán szorul rá a személyi kommunikáció legújabb eszközeire. Ezeket egyrészt lótifutijai, tanácsadói hordozzák mindenhova, másrészt a Fehér Ház kommunikációs osztálya biztonságos telefonvonalakat épít ki mindenfelé, amerre Bush jár.

Gyermeki örömmel kapcsolgatta

Ezeknek az eszközöknek egy része pedig valóban lenyűgözi az elnököt. Közeli tanácsadói szerint Bush gyermeki örömmel vetette rá magát új, szuperbiztos videokonferenciás telefonjába. Mint mondták, Tony Blair az iraki háború idejére eső látogatásakor nem győzött kapcsolgatni az óriás kivetítőn a harctéri parancsnokok, a Pentagonban ülő Donald Rumsfeld és Blair Downing streeti stábja között.

A videókonferencia annyira megtetszett az elnöknek - emellett annyira hatásos kommunikációs megoldás -, hogy még az elnöki különgépre is szereltettek egyet. És ha már ott van az a nagy képernyő, szatelitet is raktak a gépre, hogy Bush ne maradjon le kedvenc baseballcsapata meccseiről se.

"Nem egy Al Gore - utalt az előző alelnök kütyümániájára Bush egyik tanácsadója a Postnak - de azért komolyan törődik azzal, hogy ez az egész működjön". Közelálló források azt is elárulták, hogy beiktatása előtt az elnök mániás emailező volt. Erről csak azután szokott le, hogy munkatársai felhívták a figyelmét arra, hogy még személyes emailjei is archiválásra kerülnek és idővel kutathatóvá vállnak a hatályos jogszabályok szerint. A zeneletöltés azonban soha nem érdekelte, még walkmanje sincs.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft