Auguszta
-7 °C
0 °C

Ford szexfüggőnek tartotta Bill Clintont

2007.10.29. 14:48
Egy új könyvből kiderül, hogy szexfüggőnek tartotta Bill Clintont a 2006-ban elhunyt Gerard Ford. Az egykori republikánus elnök ettől függetlenül a legjobb politikusnak nevezte Clintont, és már 2002-ben megjósolta, hogy Hillary Clinton elnökjelölt lesz néhány éven belül.

A 2006 decemberében elhunyt Gerald Ford egykori amerikai elnököt mindig is zavarta Bill Clinton szoknyavadász mentalitása, akiről úgy gondolta, hogy be kellene feküdnie egy szexfüggőket kezelő klinikára, derül ki többek között a Daily News cikkéből.

A republikánus elnök korábbi interjúin alapuló új könyvből kiderül, hogy Fordnak megvolt a véleménye Clintonékról: szerinte mindig is Hillary viselte a nadrágot, miközben Bill nem bírta felhúzva tartani a zipzárt a sajátján. "Beteg - függőnek tekinthető. Kezelésre van szüksége" - hangsúlyozta Ford 1999-ben Thomas M. DeFranknek, a Daily News egyik munkatársának. Ford felesége, az alkohol és drogproblémáit sikeresen leküzdő Betty is egyetértett férjével. "Tudják, létezik kezelés erre a típusú függőségre" - mondta az interjú alatt a könyv szerzőjének.

Fordék 1993 nyarán ismerték meg Clintonékat, amikor meghívták az újonnan megválasztott elnököt és feleségét Kolorádói otthonukba. Gerald Fordnak felemás benyomásai voltak az Egyesült Államok akkori első emberéről. Úgy gondolta, hogy Clinton karizmatikus, érthető és el tudja adni, amit akar, nem mellesleg pedig a legjobb politikus, akit valaha látott - még John F. Kennedynél is jobb.

De a külpolitikában meglehetősen határozatlannak tartotta a fiatal elnököt, akiről azt is megérezte, hogy nem tanult a korábbi magánéleti hibáiból, hiszen már az elnökválasztási kampány alatt is betámadták korábbi nőügyeivel. Ford azon a hétvégén alaposan megfigyelte vendégeit. "Egy valamit mondhatok: egyik társasági eseményen sem hagyott ki egy jól mutató szoknyát sem" - magyarázta. "Mindig elkalandozik a tekintete, annyit mondhatok. Bettynek ugyanez volt a benyomása: Clinton nem nagyon titkolja, ha felkeltik a figyelmét."

Ford véleménye Hillary Clintonról is kiderül a most megjelent könyvből. "Ő az erősebb kettejük közül. Ha valamivel felbosszantják, akkor nem hagyja magát" - mondta, és már akkor hozzátette, hogy nincs kétsége a korábbi first lady ambícióit illetően. "Hillary ott lesz a jelöltek között 2004-ben vagy 2008-ban, ezt nyugodtan borítékolhatják" - jósolta meg helyesen még 2002-ben. Ford ugyanakkor nem gondolta, hogy Hillary végül győzni is képes lesz. "Nem hiszem, hogy az ország készen áll egy női elnökre" - mondta öt évvel ezelőtt.

A Clintonok szóvivőjükön keresztül jelezték, hogy nem kívánják kommentálni a könyvben elhangzottakat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!