Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Prostituáltakat toboroznak a demokrata konvencióra

2004.07.25. 21:18
A demokrata konvenciónak otthont adó Bostonba az egész országból érkeznek a prostituáltak, hogy kielégíthessék az elnökjelöltet választó több tízezer politikus igényeit. A konvenció ellen tüntetők arra panaszkodnak, hogy a hatóságok megsértik a szabad véleménynyilvánításhoz való jogukat, mert szerintük félreeső helyet jelöltek ki számukra a tiltakozáshoz.
A világ legősibb mesterségének képviselői erősítést kérnek, hogy megfelelő színvonalú kiszolgálásban részesíthessék azt a mintegy 35 ezer látogatót és megszámlálhatatlan mennyiségű rendőrt, akiket Bostonba várnak a jövő hétre, az amerikai Demokrata Párt elnökjelölő konvenciójára - jelentette a brit hírügynökség.

A bostoni konvención születik meg majd a hivatalos döntés arról, hogy John Kerry szenátor legyen a Demokrata Párt elnökjelöltje.

"Minden konvenció rengeteg látogatót vonz, így hát érthető, hogy a prostituáltak is idesereglenek az ország minden részéből" - mondta Robyn Few, egy szexmunkásokat támogató szervezet úgyszintén szakmabeli aktivistája.

"Jönnek lányok mindenhonnan, Kaliforniától Dél-Bostonig" - büszkélkedett a könnyűvérű hölgyek szószólója, és hozzátette: "Remélem, a rengeteg nő rengeteg pénzt fial majd, és rengeteg férfit tesz majd igazán boldoggá."

Bár Boston jó néhány politikai rendezvény házigazdája volt már, egy nemzeti politikai konvenció mégis jóval nagyobb léptékű, mint amilyenhez a város hozzászokott, és eddig példa nélkül álló terroristaellenes intézkedéseket vezettek be.

Olcsóbb a helyi

Eközben a hostessközvetítő irodák hetek óta a képes magazinokban és az interneten keresnek fiatal nőket, akik munkát vállalnának a konvención.

Még a helyi sztriptízklubok és közhírré tették, hogy több lányra volna szükségük.

"Épp most keressük a hölgyeket" - jelentette ki Frank Caswell, aki a Boston külvárosában működő Foxy Lady klub tulajdonosa. "Természetesen a kedvesség és szépség előfeltétel, a lányoknak nagyon vonzóaknak kell lenniük" - szögezte le.

A helybeli ügynökségek nyilvánosságra hozták: óránként 200 dollárért (40 ezer forintért) küldenek a hölgytársaságra vágyó politikusok szállodaszobájába lányokat. A nemzeti ügynökségek árai ennek az ötszörösét is elérhetik.

Egyes szexmunkások szerint a politikai konvenciók gyakran valóságos orgiák közepette zajlanak. A Demokrata Párt szervezői ezzel szemben rámutattak: jó néhány küldöttük családostól érkezik a találkozóra.

"Igazi családi esemény lesz" - mutatott rá Mariellen Burns, a a konvenció szóvivője.

Feltűnőbb helyen tüntetnének
Az amerikai Demokrata Párt hétfőn Bostonban kezdődő háromnapos országos jelöltállító kongresszusa ellen tüntetni akarók arra panaszkodnak, hogy a hatóságok megsértik a szabad véleménynyilvánításhoz való jogukat, mert szerintük félreeső helyet jelöltek ki számukra a tiltakozáshoz.

Bostonban szinte az egész város életét megbénító, nagyon szigorú biztonsági intézkedéseket vezetnek be a kongresszus idejére, miután a titkosszolgálatok jelezték, hogy a választásnak vagy előkészületeinek megzavarására bármikor várható jelentős terrortámadás. A pártok országos jelöltállító kongresszusa a legfontosabb események közé tartozik a kampányban.

A demokrata konvenció ellen tüntetni akarók szerint a nagygyűlés küldöttei, de még a járókelők sem látják azt a szögesdrótos kerítéssel elhatárolt területet, amelyet kijelöltek a számukra.

"Nagyon aggaszt minket, hogy a szólás- és gyülekezési szabadsághoz az alkotmányban biztosított jogunkat semmibe veszik, és Boston városa azt hiszi, hogy kirakhat minket egy ilyen helyre" - jelentette ki szombat esti sajtóértekezletén Leslie Cagan, az Egyesült Államok "állandó háborúskodása és birodalomépítése" ellen tiltakozó United for Peace and Justice civilszervezet egyik alapítója, és internálótáborhoz hasonlította a helyet, ahol tüntethetnek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!