Agyonlőtték a zimonyi klán két vezetőjét

2003.03.28. 01:19
A szerb rendőrök tűzpárbajban agyonlőtték a Zoran Djindjic szerb miniszterelnök meggyilkolásáért felelős zimonyi klán két vezetőjét. A szűkszavú jelentés nem tér ki a lövöldözés körülményeire. A szerbiai rendkívüli állapot miatt az újságírók valószínűleg nehezen juthatnak majd bővebb információhoz arról, hogy pontosan mi is történt Barajevón.
A szerb rendőrök tűzpárbajban agyonlőtték a Zoran Djindjic szerb miniszterelnök meggyilkolásáért felelős zimonyi klán két vezetőjét - jelentette a belgrádi Beta hírügynökség. A rendőrök - a Belügyminisztérium közleménye szerint - a Belgrádtól 25 kilométerre fekvő Barajevón próbálták meg letartóztatni az "ellenállást tanúsító" 35 éves Dusan Spasojevicet, gúnynevén Siptart, a klán vezetőjét, valamint a nála egy évvel fiatalabb Milan Lukovicot, gúnynevén Kumot.

A szűkszavú jelentés nem tér ki a lövöldözés körülményeire. A szerbiai rendkívüli állapot miatt az újságírók valószínűleg nehezen juthatnak majd bővebb információhoz arról, hogy pontosan mi is történt Barajevón.

A hatóságok különben március közepén döntöttek úgy, hogy lerombolják Siptar Zimony központjában, engedély nélkül épített palotáját. Az erődítményszerű háromemeletes, több ezer négyzetméteres üvegpalota arisztokratikus berendezésű volt, a porta közepén hatalmas úszómedencével. Az épületnek buldózerekkel estek neki, ám a bontás során váratlan nehézségekbe ütköztek, a vasbeton pillérek több nap után "adták meg" magukat.

A főleg kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó zimonyi klán három vezetője közül már csak a Legija becenévre hallgató Milorad Lukovic él, aki jelenleg szökésben van. A Djindjic-gyilkosság után három és félezer embert tartóztattak le. Egy friss rendelet szerint Szerbia-Montenegróban szervezett bűnbandának tekinthető minden olyan csoport, amelynek legalább három tagja van.  • Tippek
  • Biztosítás