Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Esküvője előtt ölte meg a taposóakna

MTI
2004.07.20. 14:27
Egy húszéves bosnyák fiatalember esett áldozatul hétfőn az 1992-95-ös boszniai háborúból maradt taposóaknának. A fiatalember, akinek a jövő héten lett volna az esküvője, apjával együtt a Szarajevótól 130 kilométerre északra fekvő Agici faluban dolgozott, amikor ráléptek az aknára. Samir Ferizovic a helyszínen meghalt, apja, Himzo életveszélyes sérüléseket szenvedett, jelenleg Tuzla városának egyik kórházában ápolják.

Több százezer taposó akna maradt a földben Boszniában a háború után, ezzel a balkáni állam a világ egyik legjobban aláaknázott országa lett. Az országnak az aknáktól való megtisztítása több millió euróba kerülne, de Boszniában nincsen erre pénz. Ugyanakkor a külföldi pénzügyi támogatások csökkennek, mert a donorok a világ más válsággócaira koncentrálnak.