Valér
-1 °C
0 °C

Margaret Thatcher fizeti ki fia óvadékát

MTI
2004.09.01. 17:51
Lady Margaret Thatcher, a már hajlott korban lévő egykori konzervatív brit kormányfő mélyen a pénztárcájába nyúlt, hogy kisegítse komoly bajba került, Dél-Afrikában élő fiát, akit egy másik afrikai országban tervezett puccskísérlet támogatásával vádolnak.

Szerdai londoni sajtóértesülések szerint a nemrég megözvegyült, megrendült egészségű Thatcher asszony kifizeti a 165 ezer font (62 millió forint) óvadékot, amelyet a fokvárosi hatóságok követelnek fia, az 51 éves Sir Mark Thatcher házi őrizetének feloldása fejében. Sir Markot, akit éppen ezekben a napokban amerikai felesége is elhagyott, azzal vádolják, hogy brit zsoldosokat támogatott az olajban gazdag Egyenlítői-Guinea kormánya elleni, csírájában elhalt puccskísérletben.

Ha ezt a vádat rábizonyítják, a 78 éves exminiszterelnök fiára akár 15 évi börtön is várhat. Sir Mark kiadatását már kérte is az egyenlítői-guineai kormány, a szerdai The Times azonban úgy tudja, hogy ezt a dél-afrikai hatóságok ellenezni fogják, mivel a másik afrikai országban érvényben van a halálbüntetés, és a két állam között nincs is kiadatási egyezmény.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!