Újabb két magyar gyanúsított Bolíviában?

2009.05.05. 08:24
Bolíviai lapok szerint a rendőrség két magyar nevű férfit keres, G. Dánielt és D. Gábort. Magyarország még nem kapott hivatalos tájékoztatást.

Egyelőre semmilyen hivatalos értesítést nem kapott a bolíviai támadással kapcsolatban eljáró argentin magyar nagykövet arról, hogy állítólag további két magyar férfit gyanúsítanak az ügyben.

Józsa Mátyás Buenos Aires-i nagykövet a Független Hírügynökségnek hétfőn éjszaka elmondta: ők is csak az újságokból értesültek az ügy fejleményeiről, a bolíviai hatóságoktól semmilyen hivatalos tájékoztatást, vagy felkérést nem kaptak. A nagykövet szerint még az sem bizonyított, hogy biztosan magyarokról lenne szó, feltehetően az újságok csak hallomás alapján írták le a neveket.

Április 16-án Bolíviában, egy Santa Cruz-i szállodában kommandósok törtek rá egy csoportra, és megöltek három embert, mert a helyi hatóságok szerint merényletet akartak megkísérelni Evo Morales elnök ellen. A halottak között volt a magyar állampolgársággal is rendelkező Rózsa-Flores Eduardó és a romániai magyar Magyarosi Árpád.