Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tüzérségi gránátokkal lövik Arafat irodáit

MTI
2002.02.20. 06:49
Az izraeli haditengerészet szerda reggel hadihajókról tüzérségi gránátokkal lőtte Jasszer Arafat palesztin vezető hivatali épületeit a Gázai övezetben, négyen meghaltak. Az áldozatok palesztin forrás szerint Arafat személyes testőrségének, a 17-es Erőnek a tagjai. Maga a Palesztin Hatóság elnöke a másik palesztin területen, a Jordán folyó nyugati partján, Rámalláhban tartózkodott a támadás pillanatában - a várost immár három hónapja nem hagyhatja el.

Gáza városában a hivatali épületek lövetése mellett egy F-16-os harci repülőgépet is bevetettek. Az egy központi rendőrségi épületre dobott le bombát, amelynek nyomán sűrű füst gomolygott a levegőben. A támadásra csak néhány órával azt követően került sor, hogy palesztin fegyveresek hat izraeli katonát lelőttek Rámalláh közelében egy katonai ellenőrzőpontnál. Ez volt az első alkalom az erőszak 17 hónappal ezelőtti kiújulása óta, hogy Izrael a gázai központi épületeket támadta.