Valér
2 °C
8 °C

Robbantás a bagdadi jordán nagykövetségnél

2003.08.07. 11:07
Feldühödött fiatalok ostromolták meg Jordánia bagdadi nagykövetségét. Az épületnél kisbuszba rejtett pokolgép is robbant, heten életüket vesztették.
Legalább heten életüket vesztették csütörtök hajnalban Jordánia bagdadi nagykövetségénél - jelentette az AP. Az épület előtt e feltételezések szerint autóba rejtett pokolgép robbant. Az épületet jordán-ellenes jelszavakat skandáló iraki fiatalok rohanták meg. A randalírozok II. Abdullah király és megboldogult apja, Huszein portréit tépték szét.

Tankokkal biztosítják

Egy az AP-nek nyilatkozó szemtanú szerint a bombát egy üres minibuszba rejtették el. A távirányítással felrobbantott pokolgép több száz méteres körzetben betörte az ablakokat. Több autó is kiégett, két áldozat holtteste is a kiégett roncsok között van.

A robbanás után amerikai csapatok szállták meg a nagykövetség épületének környékét. A katonák tankokkal biztosítják az épületet - írja az AP.

Jordánia Irak szomszédjaként a megszállt ország fő kereskedelmi partnere és jövőbeni stratégiai szövetségese, a diktatúra elleni katonai fellépés támogatása miatt azonban kevéssé népszerű Irakban.