Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Amerikai légicsapás Irak ellen

2002.09.26. 13:14
Iraki állítás szerint az Egyesült Államok csütörtök hajnalban légicsapást mért Bászra kikötővárosra. A Pentagon megerősítette az iraki bejelentést.
Az iraki műholdas tv-csatornán közzétett hivatalos közlemény szerint amerikai repülőgépek "agressziót hajtottak végre" Bászra ellen, károkat okoztak a helyi polgári repülőtér központi épületében és lerombolták radarberendezéseit.

A Pentagon szóvivője az AP híradása szerint megerősítette a légicsapás tényét, ám az akcióról nem közölt részleteket. Amerikai és brit vadászgépek 1991 óta ellenőrzésük alatt tartják Irak légterének északi és déli sávját, így védve a kurd és a síita kisebbséget Szaddám Huszein hadseregének túlkapásaitól. A légitilalmi övezetbe iraki repülőgépek nem hatolhatnak be. Bagdad jogellenesnek tekinti, ezért nem ismeri el a repülési tilalmat.