Ödön
1 °C
11 °C

Amerikai katonákat öltek meg Irakban

2007.05.12. 15:13
Szunnita felkelők támadtak egy amerikai járőrcsapatra Bagdadtól délre, a szunnita felkelők egyik központja közelében. A rajtaütésben öt katona életét vesztette, további három társuk, köztük egy iraki tolmács eltűnt. A koalíciós csapatok nagy erőkkel keresik a katonákat.

Öt amerikai katona életét vesztette, további három eltűnt miután iraki felkelők támadták meg őket Bagdadtól délre, írja a BBC. A járőrcsapat hét amerikaiból és egy iraki tolmácsból állt.

A rajtaütés Mahmúdíja közelében érte őket szombaton, közölte William Caldwell vezérőrnagy. Hozzátette, hogy egy órán belül mentőalakulatok érkeztek a támadás helyszínére, és elkezdték keresni az eltűnt katonákat. Nem ez volt az első eset, hogy a település közelében iraki felkelők amerikai csapatokra támadtak, azt ugyanis a szunnita felkelők egyik központjának tartják.

„A koalíciós erők minden rendelkezésre álló eszközt bevetnek, hogy megtalálják az eltűnt katonákat, a keresést addig folytatják, míg mindhármukat megtalálják” – fogalmazott a vezérőrnagy.

Az alakulatok helikopterekkel, távirányítású járművekkel és repülőkkel indultak a katonák nyomába. „Nem hibázhatunk, addig kutatunk katonáink után, míg meg nem tudjuk határozni pontos tartózkodási helyüket, és imádkozunk biztonságos visszatérésükért” – mondta William Caldwell.

Idén február elseje óta 307 amerikai katona vesztette életét Irakban, az amerikai invázió 2003-as kezdete óta pedig összesen 3393 fő az Egyesült Államok hadseregének embervesztesége.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?