Kamikaze akciókat terveztek az amerikaiak szeptember 11-én

2002.08.30. 10:43
Vadászgépeket irányítottak volna az ország légtere védelmében az eltérített utasszállítókba szeptember 11-én az amerikai légierő parancsnokai. A felszálló fegyverzet nélküli gépek valószínűleg csak kamikaze-akciókkal tudták volna megakadályozni a további támadásokat.
Röviddel az eltérített gépek becsapódása után felszálltak az amerikai hadsereg vadászgépei, hogy további támadásoktól védjék meg az Egyesült Államokat. Hivatalosan az volt a feladatuk, hogy megvédjék George W. Bush elnököt, és elfogjanak bármilyen behatolót vagy ellenséges szándékú repülőt.

Elégtelen amerikai légtérvédelem

A BBC egyik műsorából azonban az derült ki, hogy a hadsereg nem volt felkészülve egy esetleges Egyesült Államok elleni támadásra: mindössze 14 repülő védte az ország teljes területét szeptember 11-én. Robert Marr ezredes, az észak-keleti szektor védelméért felelős parancsnok elmondta: a támadás idején mindössze 4 vadászgép cirkált az Egyesült Államok észak-keleti részén. A támadások után szinte a hadsereg minden repülője, még a fegyverzet nélküliek is felszálltak, hogy növeljék a járőröző gépek számát.

'Embereket kell feláldoznunk a levegőben' Marr ezredes a következő üzenetet kapta feletteseitől telefonon: "azért hogy életeket mentsünk a földön, embereket kell feláldoznunk a levegőben". Mivel tudták, hogy négy géppel lehetetlen megvédeni a területet, rengeteg fegyverzet nélküli gép is felszállt. Marr hozzátette: valószínűleg látszott, hogy felkérik a pilótákat, szükség esetén áldozzák fel az életüket. Szeptember 11-én a Duff és Nasty becenevű pilóták csak percekre voltak New Yorktól, amikor a második gép becsapódott a Világkereskedelmi Központ ikertornyába - tette hozzá a BBC.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla