Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lengyelországnak nem kellenek a melegek

2007.05.02. 10:39
A társadalomnak nem érdeke, hogy a melegek száma növekedjen, mondta Jaroslaw Kaczynski miniszterelnök, miután felmerült a gyanú, hogy Lengyelországban nem tartják be a diszkrimináció-ellenes törvényeket.

Jaroslaw Kaczynski, lengyel miniszterelnök szerint senki sem korlátozza a melegjogokat Lengyelországban. Ezt azután jelentette ki, hogy az EU megszavazta, hogy az országban vizsgálat induljon magasrangú lengyel politikusok meleg-ellenes kijelentései miatt.

Múlt hónapban Miroslaw Orzechowski, oktatási miniszter-helyettes beterjesztett egy törvényjavaslatot, amely szerint azokat a tanárokat, akik a meleg-kultúrát hirdetik az iskolában, el kell bocsátani. A minisztérium nem definiálta, mit jelent pontosan a meleg-kultúra promóciója, a törvényhozás előkészületeit viszont meg is kezdte.

Az EU Parlamentje ezután arra szólította fel Lengyelországot, hogy nyilvánosan ítélje el, és hozzon intézkedéseket hivatalos személyek előítéletes kijelentései ellen. Az EP az unió rasszizmus-ellenes központjától pedig azt kérte, vizsgálja meg a Lengyelországban egyre gyakoribb homofób kijelentéseket, és állapítsa meg, sérültek-e a diszkrimináció-ellenes törvények az országban.

Kaczynski az Európai Parlamentben tartott szavazás ismét kijelentette, továbbra is úgy gondolja, a meleg-propaganda nem tesz jót a fiataloknak. Hozzátette, a társadalomnak nem áll érdekében, hogy a melegek száma növekedjen.