Géza
-12 °C
-4 °C

Megtalálták a londoni merénylőket?

2005.07.12. 06:48
Egy szakértő szerint „katonai eredetű” robbanószert használtak a merénylők az öt nappal ezelőtt elkövetett londoni robbantás-sorozatban. Lapértesülések szerint a brit hatóság napokon belül megnevezi a terrorcselekmények gyanúsítottjait.

A brit rendőrség közel jár ahhoz, hogy azonosítsa a múlt csütörtöki londoni bombamerényletek egyik elkövetőjét - jelentette a Financial Times.

A brit lap keddi száma a nyomozás egyik meg nem nevezett külföldi résztvevőjét idézte, aki szerint néhány napon belül közzétehetik egy vagy több gyanúsított fényképét.

Egy másik újság, a nagy tekintélyű Times azt írta, hogy a törvényszéki orvos szakértők nagy figyelmet szentelnek a felrobbantott buszról előkerült két holttestnek, mert azt gyanítják, hogy sikerült megtalálniuk a merénylőt. Egy magas rangú rendőr szerint a két ember vagy a pokolgép fölött ült, vagy náluk volt a robbanószerkezet.

Ugyancsak a Times szerint az öt nappal ezelőtti merényletekben használt robbanószerkezeteket nagy valószínűséggel egy szakember készítette, aki képes katonai felhasználásra alkalmas eszközök előállítására.

Christophe Chaboud, a francia terroristaellenes rendőrség vezetője, aki segít londoni kollégáinak a nyomozásban, úgy nyilatkozott a napnak, hogy a felhasznált robbanószer katonai eredetű.