Rövid időre elfoglalták a nápolyi magyar konzulátust

2003.03.19. 15:27
Az olasz hatóságok különösen védett objektummá minősítették a nápolyi magyar tiszteletbeli konzulátust, miután szerdán háborúellenes olasz fiatalok behatoltak az épületbe. A magyar külügyminisztérium egyelőre nem kéri a külföldi hatóságokat, hogy a magyar konzulátusokat fokozottan felügyeljék.
Magyarország egyelőre nem, ám szükség esetén kérni fogja a külföldi államoktól, hogy a magyar intézményeket fokozott védelemben részesítsék - tudta meg az Index, miután Nápolyban, Magyarország tiszteletbeli konzulátusát helyi fiatalok szerda délelőtt elfoglalták.

A konzulátusra behatoló csoport tagjai elmondták, hogy azért választották ezt az intézményt, mert tudomásuk szerint Magyarország részt vesz az iraki háborúban. Az olasz állampolgárságú professzor, aki a tiszteletbeli magyar konzul, kihívta a rendőrséget, amely erőszak nélkül rábeszélte a háborúellenes fiatalokat, hogy hagyják el az épületet.

A Külügyminisztérium szóvivői irodáján nem tudták megmondani, hogy miként kívánják a külföldi közvéleményt meggyőzni arról, amiről Medgyessy Péter miniszterelnök szerda délelőtt a külügyi bizottság előtt beszámolt: Magyarország nem háborús fél.

Az olasz hatóságok különösen védett objektummá minősítették a nápolyi magyar tiszteletbeli konzulátust.  • Hírek
  • Személyi kölcsön