Klaudia
-3 °C
3 °C

A republikánusok jobbak az ágyban?

2004.10.19. 09:09
Elégedettebbek a párkapcsolatukkal és a szexuális életükkel a republikánusok, mint a demokraták, derült ki az ABC News telefonos közvélemény-kutatásából. Ki gondolná, hogy a republikánusok 72 százaléka használt már szexis kiegészítőt, hogy felfűtse nemi életét?
A republikánus szavazók 56 százaléka, a demokraták 47 százaléka vallja, hogy elégedett a szexuális életével, derült ki 'Az amerikai szexuális élet' című országos telefonos kutatásból, amelyet készítője, az ABC News az elmúlt évtizedek legátfogóbb felmérésének nevez ebben a műfajban. A kutatás, amelyet az ABC csatornán terveznek bemutatni, a készítők szerint "új, részletes képet fog adni a napjaink Amerikájában elterjedt szexuális attitűdökről és viselkedésmintákról".

A fő következtetést az ABC News weboldalán közölt előzetes adatok szerint az alábbiakból vonták le:

A republikánusok 87 százaléka állítja, hogy elégedett jelenlegi párkapcsolatával, míg ugyanezt a demokratáknak 76 százaléka vallja, írják a tévéműsor beharangozójában. A szexuális életével a republikánusok 56 százaléka, a demokraták 47 százaléka elégedett. A republikánusok 72 százaléka, a demokraták 62 százaléka viselt már az ágyban valamilyen szexis holmit, hogy színesítse szexuális életét. A felmérésben az orgazmus színlelésére is rákérdeztek: a demokraták 33 százalékával saját bevallása szerint már előfordult, hogy tettette az orgazmust, míg a republikánusoknak csak 26 százaléka fanyalodott erre.

A turpisság

Az ABC News 2004 augusztusában végezte el a telefonos kutatást random kiválasztott, országos mintán, a 18-99 éves lakosság körében. Az eredmények a készítők szerint 2,5 százalékpontos hibahatárral értendők, és befolyásolhatja őket az a tény, hogy a demokrata szavazók között jóval több nő van, míg a republikánus tábor férfitöbbségű. Az a régen ismert tény pedig az ABC szexfelméréséből is kiderült, hogy a férfiak a szexkutatásokban hajlamosabbak "nagyokat mondani", kielégítőnek vallani szexuális életüket, míg a nők közül többen színleltek már orgazmust.