Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Meggyilkolná a román elnököt a maffia

2005.01.26. 16:40
Bérgyilkosokkal gyilkoltatná meg a korrupcióellenes harcot hirdető Traian Basescu román elnököt a román maffia. A bűnözők Basescu kormányfőjével, Tariceanuval is végeznének a titkosszolgálatok értesülései szerint.

Merényletet terveztek Traian basescu, a decemberben megválasztott román államfő és frissen kinevezett kormányfője, Calin Popescu Tariceanu ellen, számolt be Radu Timofte, a román hírszerzés, az SRI igazgatója a Realitatea hírtelevízióban. Mint mondta, az elmúlt hetekben feltűnően elszaporodtak az SRI birtokába került olyan alvilági információk, melyek arra utalnak, hogy a korrupciós ügyekbe keveredett maffiózók bérgyilkosokat toboroznak.

Timofte szerint az utóbbi négy évben összesen nem futott be annyi híresztelés, mint idén januárban. A "töredékes, részleges" értesülések egyértelműen a decemberben hivatalba lépett, legfőbb feladatának a korrupció elleni harcot tartó Basescu és Tariceanu "érintettségéről, veszélyeztetettségéről" szólnak.

Csak hogy tudják

Az SRI a román kormányőrséggel együttműködve ellenőrzi az értesüléseket, melyről tájékoztattják az államfőt is, mondta el Timofte a Realitateának.

A titkosszolgálatok vezetője, mint mondta, azért hozta nyilvánosságra az információkat, hogy ezúton is "lehűtse" a korrupció útján meggazdagodott maffiózókat arra, hogy a hírszerzés résen van. Timofte értesüléseit a kormányőrség és az államfői hivatal szóvivője is megerősítette.