Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Bomba robbant egy buszon Oroszországban

2007.10.31. 08:39
Pokolgép robbant szerda reggel az oroszországi Togliattiban egy buszon, a robbanásban 8 ember életét vesztette. A rendőrség szerint vagy terrorcselekmény történt, vagy véletlenül robbant fel egy bomba, ami az egyik utasnál volt.

Nyolcra emelkedett az oroszországi Togliattiban egy autóbuszban szerdán, moszkvai idő szerint kora reggel történt robbanás áldozatainak száma. 12 ember megsérült, őket kórházba szállították. A település az orosz gépkocsigyártás egyik központja.

A szakértők szerint a robbanást az autóbusz aljához rögzített, vagy az utastér padlóján elhelyezett robbanóanyag okozta, amelynek ereje egy kilogramm trotilnál csekélyebb volt.

Az Interfax hírügynökség értesülése szerint hamarosan olyan moszkvai szakértők egy csoportja indul a helyszínre, akik a fővárosban a közlekedési eszközökön elkövetett terrorista cselekmények nyomozásával foglalkoznak.

Egyelőre azonban több irányban folyik a nyomozás: az egyik lehetőség, hogy terrorcselekmény történt, a másik feltételezés szerint véletlenül robbant fel egy pokolgép, amely az egyik utasnál volt. Ez utóbbi lehetőség kapcsán a szakértők jelenleg az áldozatok személyiségét, környezetét tanulmányozzák.

Nem erősítették meg a helyi hatóságok az Interfaxnak azt a kezdeti feltételezését, hogy gázrobbanás történt. Az autóbusz ugyanis nem gázt használt üzemanyagként.

Az AP beszámolója szerint a detonáció olyan erős volt, hogy a környező házak ablakai betörtek. A robbanás egy forgalmas kereszteződésben, egy buszmegálló közelében történt a reggeli csúcsforgalomban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!