Olivér
4 °C
8 °C

Rendőrök rohamozták meg a romák házát Szlovákiában

2007.02.19. 14:44
Harminckét roma férfi előállításával fejeződött be hétfőn reggel egy rendőr elleni támadással kezdődött éjszakai incidens a szlovákiai Érsekújváron. Az romák által lakott háztömböt, ahol többen elbarikádozták magukat, rohamrendőröknek kellett megrohamozni.

Vasárnap késő este egy döntően romák lakta háztömbben útját állták, majd megsebesítettek egy ott lakó rendőrt. A rendőr helyszínre érkező kollégái a túlerő miatt nem tudtak segíteni - közölte a szlovák rendőrség nyitrai kerületi kapitányságának szóvivője.

Milos Fábry ismertetése szerint az egyik rendőrnek nem maradt más választása, mint hogy több figyelmeztető lövést adjon le. Újabb rendőrök érkeztek a helyszínre, de a támadók időközben a ház különböző pontjain, a lakásokban, a pincékben és a padláson rejtőztek el.

A helyszínre riasztott újabb rendőri erők hétfőn reggelig teljes őrizet alá vették az épületet, hogy senki ne találjon egérutat.

A házban rejtőzködő férfiak a rendőrség többszöri felszólítására sem jöttek elő, s közülük néhányan el is barikádozták magukat.

A reggeli órákban a rendőrségi rohamosztag tizenhat embere megrohamozta az épületet, és előállított harminckét embert. A rendőrség közlése szerint az ellenszegülők ellen kényszerítő eszközöket, sőt rendőrkutyát is bevetettek, s a kihallgatások során eldől, hogy hány személy ellen emelnek vádat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?