Magdolna
18 °C
27 °C

Schwarzenegger nem vitázik

2003.09.02. 14:00
Schwarzenegger már alig várja, hogy szeptember végén "fantasztikus vitát" folytathasson a többi komoly kaliforniai kormányzójelölttel. A filmszínész diadalmas bejelentését némiképp árnyalja, hogy nemrég még a többi jelölt felháborodására lemondta a szerdára tervezett kampányvitát.
"Csak az egyik vitán jelenünk meg" - nyilatkozta a CNN-nek királyi többesben a kormányzójelölt, hozzátéve, hogy az nagy nap lesz a kaliforniai tévétársaságok életében. "Fantasztikus lesz" - nyilatkozta a sacramentói vásárra látogató Schwarzenegger.

A filmszínész kampánya részeként pólóval dobálta a járókelőket.

Bujkáló szupersztár

Schwarzenegger egyik szintén republikánus vetélytársa, az 1984-es Los Angeles-i olimpia szervezőbizottságának elnöke, Peter Ueberroth neheztel a filmszínészre. "Ha esélyt adna a választóknak arra, hogy megismerjék a nézeteit az neki is jót tenne. Ahogy a választóknak és a demokráciának is" - nyilatkozta a CNN-nek.

Cruz Bustamante kormányzóhelyettes, a győzelemre pillanatnyilag legesélyesebbnek tartott jelölt cinikusabb nyilatkozatot adott. Mint mondta, Schwarzenegger "eddig nem igazán részletezte elképzeléseit". Bustamante azonban biztos abban, hogy a filmszínész is rájön, "meg kell mutatkoznia".

Felkészületlen

A demokraták kampánystábja a hét végén azzal vádolta Schwarzeneggert, hogy felkészületlensége miatt kerüli a vitákat. "Akárhányszor kérdeznek tőle valamit, a reagani trükkhöz nyúl. Nem hallom, nem tudom, nem emlékszem, csak ennyit bír felelni" - fakadt ki Art Torres, a párt kaliforniai elnöke.

A szerdai vitában, amit Schwarzenegger kihagy a főesélyes Bustamante mellett két háttérbe szoruló republikánus jelölt, Tom McClintock és Ueberroth, valamint két, a felmérésekben alig mérhető eredményeket elérő pályázó, Ariana Hffington publicista és a zöldpárti Peter Camejo vesznek részt.