Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schwarzenegger nem vitázik

2003.09.02. 14:00
Schwarzenegger már alig várja, hogy szeptember végén "fantasztikus vitát" folytathasson a többi komoly kaliforniai kormányzójelölttel. A filmszínész diadalmas bejelentését némiképp árnyalja, hogy nemrég még a többi jelölt felháborodására lemondta a szerdára tervezett kampányvitát.
"Csak az egyik vitán jelenünk meg" - nyilatkozta a CNN-nek királyi többesben a kormányzójelölt, hozzátéve, hogy az nagy nap lesz a kaliforniai tévétársaságok életében. "Fantasztikus lesz" - nyilatkozta a sacramentói vásárra látogató Schwarzenegger.

A filmszínész kampánya részeként pólóval dobálta a járókelőket.

Bujkáló szupersztár

Schwarzenegger egyik szintén republikánus vetélytársa, az 1984-es Los Angeles-i olimpia szervezőbizottságának elnöke, Peter Ueberroth neheztel a filmszínészre. "Ha esélyt adna a választóknak arra, hogy megismerjék a nézeteit az neki is jót tenne. Ahogy a választóknak és a demokráciának is" - nyilatkozta a CNN-nek.

Cruz Bustamante kormányzóhelyettes, a győzelemre pillanatnyilag legesélyesebbnek tartott jelölt cinikusabb nyilatkozatot adott. Mint mondta, Schwarzenegger "eddig nem igazán részletezte elképzeléseit". Bustamante azonban biztos abban, hogy a filmszínész is rájön, "meg kell mutatkoznia".

Felkészületlen

A demokraták kampánystábja a hét végén azzal vádolta Schwarzeneggert, hogy felkészületlensége miatt kerüli a vitákat. "Akárhányszor kérdeznek tőle valamit, a reagani trükkhöz nyúl. Nem hallom, nem tudom, nem emlékszem, csak ennyit bír felelni" - fakadt ki Art Torres, a párt kaliforniai elnöke.

A szerdai vitában, amit Schwarzenegger kihagy a főesélyes Bustamante mellett két háttérbe szoruló republikánus jelölt, Tom McClintock és Ueberroth, valamint két, a felmérésekben alig mérhető eredményeket elérő pályázó, Ariana Hffington publicista és a zöldpárti Peter Camejo vesznek részt.