Aliz
6 °C
14 °C

Schwarzenegger a T4-ben szerepeltetné ellenfelét

2003.09.25. 14:30
Első tévés vitájukon egymásnak estek a kaliforniai kormányzóválasztás legesélyesebb jelöltjei. Elemzők szerint Schwarzenegger jól szerepelt, de a nők körében eshetett népszerűsége, miután éles vitába keveredett a műsorban szereplő egyetlen hölggyel.
"Fantasztikus élmény volt" - nyilatkozta a legesélyesebb kaliforniai kormányzójelöltek élő televíziós vitájáról Arnold Schwarzenegger. A republikánusok immár a választás elsőszámú esélyesének számító jelöltje korábban visszamondott egy televíziós vitát, melynek köszönhetően egy időre Cruz Bustamante demokrata jelölt vette át a vezetést a közvélemény- kutatásokban. A jelenlegi állás szerint azonban ha október 7-én a választók a demokrata Gray Davis visszahívása mellett döntenek, akkor Schwarzenegger akár is elnyerheti a kormányzói tisztséget. Davis nem vett részt a vitán, mert nem jelöltje a kormányzóválasztásnak.

Schwarzenegger és a nők

Hiába javult a filmsztár népszerűsége, a nők körében továbbra is népszerütlen a szexista kiszólásairól is ismert bodybuilder. Elemzők szerint az sem használt Schwarzenegger hírnevének, hogy vita során megpróbálta belefojtani a szót a műsorban szereplő egyetlen jelöltnőbe. "Stratégiai hiba volt" - mondta Chris Lehane demokrata tanácsadó. A független Arianna Huffington éppen azt bizonygatta, hogy a színész mennyire szexista módon kezeli a nőket (utalva az 1970-80-as években rendezett gruppen-partikra), amikor a megpróbált Huffington szavába vágni.

"Mint azt tudjuk, Ön így bánik nőkkel" - mondta erre Huffington. Majd hozzátette: "Hadd folytassam és akkor kiderül melyikünk tud hangosabban beszélni külföldi akcentussal". Schwarzenegger erre azt válaszolta: "Csak azt szeretném mondani, hogy van egy szerepem Önnek a Terminator 4-ben". Később a független jelölt hivatkozott arra, hogy a színész korábban azt mondta, élvezte azt a jelenetet a T3-ban, amikor egy nő fejét löki egy vécékagylóba. Szerinte ez pontosan mutatja, hogy Schwarzenegger hogyan vélekedik a nőkről.

Kaszinó-pénzek

A demokrata Cruz Bustamante visszafogottan és nyugodta viselkedett a vita alatt. Huffington azt vetette szemére, hogy a jelölt egy régebbi, a korlátozások alól még mentes alapból finanszírozta kampányát. Emellett Bustamente több millió dollárnyi adományt kapott azoktól az indián törzsektől, akik kaszinókat nyitottak a kormánytól kapott területeken. Ugyanakkor ő volt az egyetlen jelölt, aki nem volt hajlandó a rpiortereknek nyilatkozni a műsor után.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?