Marcell
19 °C
32 °C

Schwarzenegger a T4-ben szerepeltetné ellenfelét

2003.09.25. 14:30
Első tévés vitájukon egymásnak estek a kaliforniai kormányzóválasztás legesélyesebb jelöltjei. Elemzők szerint Schwarzenegger jól szerepelt, de a nők körében eshetett népszerűsége, miután éles vitába keveredett a műsorban szereplő egyetlen hölggyel.
"Fantasztikus élmény volt" - nyilatkozta a legesélyesebb kaliforniai kormányzójelöltek élő televíziós vitájáról Arnold Schwarzenegger. A republikánusok immár a választás elsőszámú esélyesének számító jelöltje korábban visszamondott egy televíziós vitát, melynek köszönhetően egy időre Cruz Bustamante demokrata jelölt vette át a vezetést a közvélemény- kutatásokban. A jelenlegi állás szerint azonban ha október 7-én a választók a demokrata Gray Davis visszahívása mellett döntenek, akkor Schwarzenegger akár is elnyerheti a kormányzói tisztséget. Davis nem vett részt a vitán, mert nem jelöltje a kormányzóválasztásnak.

Schwarzenegger és a nők

Hiába javult a filmsztár népszerűsége, a nők körében továbbra is népszerütlen a szexista kiszólásairól is ismert bodybuilder. Elemzők szerint az sem használt Schwarzenegger hírnevének, hogy vita során megpróbálta belefojtani a szót a műsorban szereplő egyetlen jelöltnőbe. "Stratégiai hiba volt" - mondta Chris Lehane demokrata tanácsadó. A független Arianna Huffington éppen azt bizonygatta, hogy a színész mennyire szexista módon kezeli a nőket (utalva az 1970-80-as években rendezett gruppen-partikra), amikor a megpróbált Huffington szavába vágni.

"Mint azt tudjuk, Ön így bánik nőkkel" - mondta erre Huffington. Majd hozzátette: "Hadd folytassam és akkor kiderül melyikünk tud hangosabban beszélni külföldi akcentussal". Schwarzenegger erre azt válaszolta: "Csak azt szeretném mondani, hogy van egy szerepem Önnek a Terminator 4-ben". Később a független jelölt hivatkozott arra, hogy a színész korábban azt mondta, élvezte azt a jelenetet a T3-ban, amikor egy nő fejét löki egy vécékagylóba. Szerinte ez pontosan mutatja, hogy Schwarzenegger hogyan vélekedik a nőkről.

Kaszinó-pénzek

A demokrata Cruz Bustamante visszafogottan és nyugodta viselkedett a vita alatt. Huffington azt vetette szemére, hogy a jelölt egy régebbi, a korlátozások alól még mentes alapból finanszírozta kampányát. Emellett Bustamente több millió dollárnyi adományt kapott azoktól az indián törzsektől, akik kaszinókat nyitottak a kormánytól kapott területeken. Ugyanakkor ő volt az egyetlen jelölt, aki nem volt hajlandó a rpiortereknek nyilatkozni a műsor után.