Viola
-5 °C
-2 °C

Tojással dobálták meg Schwarzeneggert

2003.09.04. 11:03
Hiába csattant tojás bal lapockáján, Arnold Schwarzenegger töretlenül folytatja egyszemélyes kampányát a kaliforniai kormányzószékért. A filmszínész ugyan vitát eddig nem vállalt és újságírókkal sem beszél, szónoklatai azonban kihagyhatatlannak tűnnek. Akár csak lírai egyszerűségű reklámfilmjei.
Tojással dobálták meg Arnold Schwarzeneggert a kaliforniai állami egyetem hallgatói. A diákok heves reakcióját az váltotta ki, hogy a republikánus kormányzójelölt a nyilvános televíziós vita helyett szónoklatot tartott - jelentette a Sacramento Bee. Ez a napilap szerint pontosan beleillik a nem éppen jó beszédkészségéről ismert filmszínész kampánystratégiájába, melynek egyetlen lényegi pontja van: a lehető legtávolabb tartani a váratlan kérdéseket feltevő újságírókat.

Az angol nyelv nagy ünnepe

Az egyik tojás kis híján fejbe találta a filmszínészt. Egyik tanácsadója ugyan megpróbálta levakarni a bal lapockára tapadt sárgáját, de Schwarzenegger nem tört meg, belefogott beszédébe.

"Olyan csodálatos életed, Arnold, milliókat keresel, hogy filmeket készíthess, meg ilyesmi, miért akarod mégis ezt tenni?" - tette fel magának a költői kérdést a kormányzójelölt. A korai filmszerepeit idéző stílusban beszélő kormányzójelölt nem adott esélyt a találgatásra: "Te tudsz valamit, mert mindent, amit kaptam - a karrierem, a pénzem, a családom -, mindent amit elértem Kaliforniának köszönhetem".

Garantált lelkesedés

A kijelentést a kampusz főterét betöltő tömeg lelkes ovációval fogadta - jelentette a Sacramento Bee. Igaz, a napilap a színész kampánystábjától úgy értesült, a szervezők biztosra mentek. A tojásdobálókat más oktatási intézményekből buszokkal hozott Ifjú Republikánusokkal szorították ki.

Egyszerűsített gazdasági program

Schwarzenegger szerdán bemutatta legfrissebb reklámfilmjeit is. A lírai egyszerűségű alkotások nem terhelik bonyolult üzenetekkel a befogadókat. "Hát, itt a tervem: mindent átvilágítok, bepillantok a könyvekbe és véget vetek az őrült túlköltekezésnek" - szólalt meg a gazdasági zseni a filmszínészből.

Schwarzenegger kampányát a republikánusok kaliforniai főstratégája is szolid bírálattal illette. "Tudom, hogy vitázni fog, ha úgy érzi eljött rá az idő" - védte meg a legesélyesebb republikánus jelöltet Alan Hoffenblum. "De azért többet kellene találkoznia újságírókkal is" - tette hozzá a Sacramento Beenek nyilatkozva.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!