Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Titokban vallhat a tapizásról Schwarzenegger

2004.03.23. 10:33
Becsületsértési és zaklatási perben kell bíróság elé állnia Arnold Schwarzeneggernek. Az ügyben eljáró bíró azonban kímélné a kaliforniai kormányzót a kellemetlen nyilvános faggatózástól, így a testépítőből lett politikus levélben válaszolhat a vádakra.
Nem látja szükségesnek Arnold Schwarzenegger meghallgatását a Los Angeles-i Kaliforniai Legfelsőbb Bíróság - jelentette a drudgereport.com. A tavaly októberben kormányzóvá választott testépítőből lett színész ellen a Terminátor egyik kaszkadőre tett feljelentést szexuális zaklatás és becsületsértés miatt.

Nyilvánosan égetnék

A most ötvenhárom éves Rhonda Miller szerint Schwarzenegger kétszer is letapizta a filmforgatáson. Az ügyben eljáró bíró szerint azonban egyelőre nincs elég bizonyíték a kormányzó nyilvános kihallgatásához. "Kalifornia kormányzójáról beszélünk" - indokolta döntését Robert Hess bíró.

Gloria Allred, Miller ügyvédje szerint azonban a bíró engedélyezte a kormányzó írásbeli kikérdezését - írja a drudgereport. Amennyiben a vádak megalapozottnak bizonyulnak, Hess bíró már nem zárkózik el a kormányzó nyilvános "megégetésétől".

Hamis váddal vágtak vissza

Miller becsületsértésért is pert indított Schwarzenegger ellen, mivel kampánystábja a vádakra reagálva emailben a kaszkadőr büntetett előéletére hívta fel az újságírók figyelmét.

Miller szerint Schwarzenegger és kampánystábja tökéletesen tisztában volt azzal, hogy a kaszkadőrnőnek nem volt korábban rendőrségi ügye, csak a szexuális zaklatásról próbálták elterelni a figyelmet a hamis váddal. Schwarzenegger rövid sajtónyilatkozata szerint nem tudott a kampánystáb által elküldött emailről - írja a drudgereport.

Kalifornia megbocsátott

Miller azután vádolta szexuális zaklatással a "gubernátort", hogy az októberi időközi választások előtt a Los Angeles Times cikksorozatban számolt be a politikus meglehetősen szabados szexuális szokásairól. Schwarzenegger a kampány során bocsánatot kért korábbi "csirkefogó" viselkedéséért - írja a drudgereport. A bocsánatkérést a kaliforniai választók el is fogadták, a színész földcsuszamlásszerű győzelmet aratott a választásokon.