Bernát, Felícia
EUR 384,74 Ft
USD 363,39 Ft
8 °C
30 °C

Válaszd Husszeint!

2002.05.10. 12:59
Biztosra megy az idei elnökválasztásokon Szaddam Husszein iraki diktátor. A legutóbb 1995-ben 99 százalékos többséggel megválasztott államfő a diktatúrákban már megszokott módon egyedüli jelöltként indul. Biztos ami biztos, a választásokat felügyelő bizottság elnöke Ezzat Ibrahim, az iraki kormány alelnöke lesz. A megfelelő részvételi arányt is biztosítani fogja a hadsereg.
Mandátumának meghosszabbításáról szavaztatja meg országa lakóit még az év folyamán Szaddam Husszein iraki elnök - írja a BBC. A diktátor nem szeretne csalódni, ezért a véletlenek elkerülése érdekében egyedüli jelöltként indul. A módszer már bizonyított, 1995-ben szintén egyedüli indulóként a szavazatok 99 százalékát megszerezve diadalmaskodott - alig maradva el ezzel az eredménnyel a rekordtartó Enver Hodzsa féle albán kommunista párttól, amelyik rendszeresen 99,3 százalékos eredményt ért el a "választásokon".

Egy elfoglalt elnök

Irakban az elnöki mandátum 7 évre szól, és nincsen korlátozva, hogy valaki hányszor töltheti be a posztot. A 65 éves iraki elnök egyben miniszterelnök is, de ő a hadsereg főparancsnoka, a Forradalmi Kormányzó Bizottság elnöke, és a kormányzó Baasz párt főtitkára. Szaddám Husszein 1979 óta kormányozza országát, és az iráni és kuvaiti háborún is átvezette népét. De az 1991-es kuvaiti háborút követő, még érvényben lévő ENSZ szankciók megroppantották az iraki gazdaságot.

A Gonosz tengelye

Irakot George W. Bush amerikai elnök többször is a terrorizmus támogatásával vádolta meg, és a "Gonosz tengelyének" nevezte. Egyes források szerint az Egyesült Államok egy Irak elleni katonai akció lehetőségét mérlegeli. Ugyanakkor Nagy-Britannia csak az ENSZ előzetes jóváhagyásával, és az európai szövetségesekkel folytatott egyeztetések után volna hajlandó résztvenni az esetleges akciókban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek